Mihai Șora, amenințat cu moartea de un însărcinat cu afaceri al României în SUA

Mihai Șora, amenințat cu moartea de un însărcinat cu afaceri al României în SUA
Celebrul filosof ar fi fost amenințat cu moartea

Pentru mulți dintre români Mihai Șora este un exemplu de longevitate, la cei 104 ani ai săi. Anul aceste, pe 7 noiembrie, celebrul filosof va împlini venerabila vârstă de 105 ani. De-a lungul existenție sale a văzut întreaga evoluție a României, de la perioada regalității și până la dominația comunistă. Dar, în ultima vreme, a avut parte de situații delicate în viața sa, acesta declarând că ar fi fost amenințat cu moartea de un fost însărcinat cu afaceri al României în SUA, Chivel Porumb.

Filosoful Mihai Șora la peste un secol de existență

Ca toți ceilalți, filozoful român Mihai Sora trăiește în aecste zile fectele pandemiei. El este ocupat pentru un bărbat de 104 ani și ține lumea la curent cu aventurile sale pe Facebook. Lista lui de lucruri de făcut este impresionantă, dar nu atât de impresionantă încât să nu poată fi folosită de majoritatea oamenilor.

Născută în 1916, Mihai Șora s-a mutat în Franța pentru a studia filozofia în 1938. Mmai târziu s-a alăturat Rezistenței anti-naziste, în lupta lor pentru eliberarea României. S-a mutat înapoi în România în 1948 pentru a-și îngriji părinții bolnavi. Neputând să părăsească țara, a început să lucreze ca și consilier în Ministerul Afacerilor Externe. Mihail Șora a devenit curând critic la adresa regimului comunist, ceea ce a dus la marginalizarea lui.

După Revoluția din 1989, Mihai Șora a deținut și funcția de ministru al Educației în primul guvern post-comunist al României. Ulterior a devenit un activist civic și un participant la protestele anticorupție și ecologice din România. Odată cu pandemia și izolarea, filosoful a devenit și maia ctiv pe rețelele de socializare, împărțind idei și sfaturi celor care-i urmăresc postările, despre cum să îți ocupi timpul în izolare.

Celebrul filosof ar fi fost amenințat cu moartea de Chivel Porumb

Activ pe rețelele de socializare, poate mai mult acum ca niciodată, Mihai Șora a tot postat diferite lucruri, păreri, sfaturi și idei, toate împărtășite celor care-i urmăresc postările. În cea mai recentă postare a domniei sale, Mihai Șora face afirmații dure și aduce și dovezile de rigoare, cu privire la unele amenințări făcute, culmea, de un angajat al statului, în calitate de un fost însărcinat cu afaceri al României în SUA. Cel care l-ar fi amenințat a fost indentificat ca fiind Chivel Porumb.

„Am primit, de-a lungul vieții, multe amenințări cu moartea de la oameni din Servicii, acoperiți sau descoperiți, tovarăși de nădejde ai ceaușismului târziu „reconvertiți“, după 1990, la afaceri cu statul, diplomație, gazetărie-coroi și alte obligații de partid. Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli, ca aici, „urări“ arzătoare de moarte rapidă (și în chinuri, de preferință), croite după același calapod ideatic și lexical.

Mulți dintre cei ce mi le-au aruncat peste gard s-au prăpădit între timp. Dumnezeu să-i ierte. De domnul Chivel Porumb nu auzisem până acum 10 minute, când i-am descoperit răvașul în cutie. Domnul Chivel Porumb este diplomat român. Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York.”, scrie Mihai Șora pe Facebook, aducând și dovada amenințărilor printr-un screen al coversației din privat (vezi galeria)

Cine este Chivel Porumb

La o căutare pe Google, aflăm că respectivul Chivel Porumb ar fi lucrat în cadrul Ministerului Economiei încă din 2010, ca Funcționar public de execuție. Spunem că a lucrat, având în vedere că în luna iunie a anului 2020, pe site-ul ministerului apar următoarele titulaturi, Încetare activitte protocol și Încetare raport serviciu, din asta deducem că nu ar mai fi angajat la ME.

Conform altor date de pe site-ul Consulatului General al României, același Chivel Porumb ar fi activat ca atașat român în America, la New York, pe 200 East 38th Street, New York, NY 100l6. În această perioadă Chivel Porumb a deținut funcția de ministru consilier, conform datelor DCE.gov.ro.

Face parte din fostele planuri ale SIE”

Activitatea acestuia datează, pe tărâmul american, încă din 2009, când era consilier economic în relațiile suplimentare si sprijin BPCE, un grup bancar francez format prin fuziunea din 2009 a CNCE și BFBP.

Tot în 2009, pinntr-un ordin de ministru al educației, în cazul nostru Ecaterina Andronescu, Chivel Porumb, primește titlul de Doctor în relații Economice Internaționale, după examenul de doctorat dat în cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE – vezi galeria)

Alte informații, din 2016, relatate de publicația Cațavencii.ro, vorbesc despre Chivel Porumb, publicația scriind că, „face parte din fostele planuri ale SIE de a lucra în folos propriu de la adăpostul imunității diplomatice.”

„În 1998, pe cînd opera în Canada, Chivel a fost arestat după ce a acostat o polițistă care se deghizase în prostituată. Chivel, care, după nume și aspect, pare să aparțină unei etnii obișnuite cu ghiulul și manelele, a folosit la agațament mașina Consulatului din Toronto, ca să arate lumii întregi că securiștii noștri sînt nu numai derbedei, ci și incredibil de proști.”, scrie Cațavencii.ro.

Alte date îl plasează pe același Chivel Porumb într-o listă de creditorii publicată de guvernul american, în iulie 2015, legat de reorganizarea unui spital, „The Parkway Hospital Inc.”, caz disputat la Tribunalul de faliment al Statelor Unite ale Americii, Districtul de Sud din New York. (vezi galeria)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI