04 sept. 2024 | 12:20

Mihai Covaliu, tras la răspundere după ce Ion Ţiriac a premiat sportivii medaliați la JO 2024. Scandalul a luat amploare, Toyota cere explicații

News
Mihai Covaliu, tras la răspundere după ce Ion Ţiriac a premiat sportivii medaliați la JO 2024. Scandalul a luat amploare, Toyota cere explicații
Mihai Covaliu, tras la raspundere dupa ce Ion Ţiriac a premiat sportivii medaliati la JO 2024

Recent, lumea sportului olimpic din România a fost zguduită de un scandal în care orgoliile și interesele comerciale s-au intersectat într-un mod neașteptat. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a fost tras la răspundere după ce Ion Țiriac, cel mai bogat român, a organizat o ceremonie de premiere pentru sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ignorând partenerul oficial al COSR, Toyota. Scandalul a atras atenția internațională, iar compania japoneză a cerut explicații oficiale.

Scandal uriaș cu mașinile de 1 milion de euro date de Țiriac medaliaților olimpici

La sfârșitul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Fundația Țiriac, condusă de Ion Țiriac, a organizat o ceremonie de premiere în care a răsplătit sportivii tricolori cu mașini Hyundai, într-un efort estimat la peste un milion de euro.

Acest gest generos a fost un blitzkrieg de branding, surprinzând atât publicul, cât și sponsorii oficiali. Toyota, sponsorul oficial al COSR, avusese planuri de a oferi și ea mașini sportivilor, însă a fost eclipsată de evenimentul organizat de Țiriac, informează golazo.ro.

Reacția Toyota și tensiunile internaționale

Reprezentanții Toyota s-au simțit neglijați și tratați necorespunzător de către COSR, având în vedere că compania japoneză este partener oficial al Comitetului Olimpic Internațional (CIO).

Aceștia au considerat că COSR nu a respectat acordul existent și a favorizat un competitor. Într-o mișcare rapidă, CIO a cerut explicații oficiale la București și l-a convocat pe Mihai Covaliu pentru a clarifica situația. Tensiunile au crescut, iar reacția rapidă a CIO a reflectat importanța acestei chestiuni la nivel internațional.

Te-ar mai putea interesa și Primele imagini de la premierea medaliaților de la Jocurile Olimpice. Cum arată mașinile pe care Ion Țiriac le-a oferit sportivilor!

Cu ce explicații a venit Mihai Covaliu

În fața acestor acuzații, Mihai Covaliu a încercat să explice că nu a avut capacitatea de a împiedica pe Ion Țiriac sau pe altcineva să ofere premii sportivilor și că nu a girat folosirea simbolurilor olimpice într-un eveniment privat.

Mihai Covaliu a subliniat că prezența sa la evenimentul organizat de Ion Țiriac a fost în calitate de fost sportiv și nu de președinte al COSR.

Într-un comunicat oficial, COSR s-a dezis de asocierea cu Fundația Țiriac și a lăudat parteneriatul cu Toyota, subliniind importanța colaborării cu acest sponsor ”excepțional”.

Te-ar mai putea interesa și Cât de repede se încarcă mașinile pe care sportivii medaliați la JO 2024 le-au primit de la Ion Țiriac: “La showroom a durat 20 de minute”!

Parteneri
Cine este tânărul român care și-a pierdut viața în Germania la Oktoberfest
Redactia.ro
Ostropel de pui cu mămăliguță. Așa îl făceau și bunicile noastre
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Vine vara din nou? Prognoza meteo pentru următoarea lună
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. S-a dat ordin la bănci
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro