Mihaela Bilic a spus tot adevărul despre postul intermitent de slăbit. Ce avantaje și ce dezavantaje există

de: Sabina Anastasia
19 04. 2024

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus adevărul despre postul intermitent. Ce avantaje și dezavantaje prezintă tehnica prin care poți pierde câteva kilograme în plus. Noua metodă de a slăbi devine din ce în ce mai populară și este des promovată de influenceri.

Ce este postul intermitent, potrivit medicului Mihaela Bilic

„A posti este de fapt un comportament ancestral pe care omenirea l-a practicat secole la rând, de nevoie. De frica obezității, iată că am redescoperit postul și virtuțile lui: de la slăbit la Detox, efect antiaging și imunostimulant”, a adus în vedere Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a vorbit astfel despre postul intermitent, ce presupune absența consumului de mâncare pe o perioadă de 12-16 ore din zi. Acest obicei se asociază cu pauzele de la procesele de digestie, purificarea organismului de toxine și refacerea lui.

În funcție de preferințe, o persoană care practică postul intermitent poate alege să mănânce fie în primul interval al zilei, fie în al doilea. Adică, se renunță la micul dejun sau la cină. Practic, această tehnică de slăbit presupuse consumul a două mese pe zi, la distanță de 5-6 ore între ele.

Un aspect important de subliniat este că, în postul intermitent, nu se neglijează hidratarea. Aceasta trebuie să fie menținută la un nivel optim, chiar dacă mesele sunt reduse.

„Avem nevoie de mult mai puțină mâncare decât credem”

„Multe persoane au adoptat instinctiv un astfel de comportament, fără să știe că se numește intermitent fasting. La unii are ca rezultat slăbitul, la alții înseamnă o metodă de menținere a siluetei. Da, nu vă mirați, organismul are nevoie de mult mai puțină mâncare decât credem, uneori chiar și o masă poate fi suficient”, a spus Mihaela Bilic.

Avantajele de care te poți bucura în postul intermitent

Un prim avantaj al postului intermitent este reprezentat de faptul că, în cadrul programului, nu există alimente permise și interzise. Deci, poți mânca orice dorești, însă nu în cantități mari. Trebuie respectată noțiunea de porție corectă, a explicat medicul nutriționist.

Între mesele principale ale zilei, sunt interzise gustările și ronțăielile. Din acest punct de vedere, postul intermitent mai prezintă un avantaj, anume că face ordine și curățenie în comportamentul alimentar.

Totodată, postul intermitent încurajează diversitatea, fiind permise asocierile dintre alimente. Această dietă poate fi transformată în model de alimentație pe viață, a precizat Mihaela Bilic. În plus, este ușor de pus în practică și nu joacă rolul unei piedici în ce privește viața socială.

Care este principalul dezavantaj al postului intermitent

Principalul dezavantaj al postului intermitent este reprezentat de lipsa restricțiilor cantitative, care poate duce la abuzuri alimentare. Astfel, te poți îngrășa chiar dacă ții post. Practic, degeaba postești dacă la o masă se consumă cât la trei mese. Silueta arată bine și datorită echilibrului și moderației.