Mierea pe care ar interzice-o USR-ul: de ce are efect psihedelic și unde o găsești
După proiectul legislativ de acum câteva zile, USR-ul are mari șanse să intre în istorie ca fiind cel mai conservator partid politic românesc din ultimele decenii. Dacă s-ar vinde în România, până și mierea cu efect psihedelic te-ar duce după gratii.
Consumul de droguri, mai mult sau mai puțin ușoare, a fost interzis prin lege întotdeauna în România, dar USR-ul a înăsprit semnificativ legile pentru consumul nevinovat, indiferent de cantitate. În contextul în care multe dintre țările lumii încearcă să decriminalizeze consumul de marijuana, în țara noastră, faci ani de închisoare pentru câteva grave. Dintr-un punct de vedere, ne-am întors în anii `80 din Statele Unite ale Americii, o perioadă în care populația din închisorile americane a explodat, doar pentru a duce la o criză care nu s-a remediat nici după 40 de ani.
Revenind însă la mierea cu efect psihedelic, aceasta se regăsește pe stâncile din munții Himalaya, iar dincolo de consumul pentru relaxare, are numeroase efecte medicinale, la fel ca marijuana interzisă de USR.
Mierea din Himalaya este produsă de cele mai mari albine din lume. Specia cu pricina este intitulată apis dorsata laboriosa, iar membrii săi ajung la un pic peste 3 centimetri. Pentru că are un efect psihedelic, acea miere mai este intitulată ”mierea nebună”.
Albinele din Himalaya își construiesc stupii pe lateralele stâncilor, orientate spre sud-est, la înălțimi între 2500 și 3000 metri. Până și stupii sunt gigantici, ocupând o suprafață de până la 1,5 metri în diametru și cu o greutate de 60 de kilograme. Una peste alta, acei stupi sunt foarte greu accesibili, dar populația indigenă face un efort semnificativ pentru a colecta mierea, fără niciun fel de echipament de protecție.
Mierea cu pricina, în cantități mici, este potrivită și chiar recomandată pentru consumul uman, datorită efectelor asupra sănătății. Efectul neobișnuit este cauzat de florile de rododendron, o plantă foarte otrăvitoare pentru oameni. Toxinele din floarea pe care o exploatează albinele se propagă și în miere, dar în cantitate foarte, foarte mică. Din acest motiv, mierea nu mai este periculoasă, dar este un halucinogenic potent.