Metroul din Drumul Taberei se deschide mâine, 15 septembrie. Anunțul momentului pentru bucureșteni

Metrou: 15 septembrie data oficială de deschidere a tronsonului M5

Metroul bucureștean se va îmbogăți cu un nou tronson, începând de mâine, 15 septembrie. După mai bine de 9 ani de tergiversări, promisiuni electorale și nereguli, M5 va fi dat în folosință.

Metroul din Drumul-Taberei, o poveste fără sfârșit

În urmă cu 9 ani se anunța începerea construcției noii linii de metrou din cartierul Drumul-Taberei. Linia de metrou 5 va permite rețelei de transport public să ajungă la cei aproxiamtiv 335 000 de locuitori din Drumul Taberei și din zonele înconjurătoare.

Astfel, se oferă acces mai ușor la centrul orașului pentru oamenii care locuiesc acolo și se reduce traficul rutier. Sistemul de metrou este extins pentru a ajunge în zona Drumul Taberei, inclusiv la Valea Ialomiței și Râul Doamnei.

Metroul din Drumul Taberei se deschide de mâine, 15 septembrie. Anunțul momentului pentru bucureșteni
Metrou: 2012 a fost startul construcției la M5

Prima etapă a dezvoltării celei de-a 5-a linii de metrou din București, pentru deservirea cartierului Drumul Taberei, a fost deblocată în urma unei decizii a Tribunalului București, care a respins ultimul recurs legat de contractul de automatizare și siguranță a circulației.

Lucrările pentru construcția celei de-a 5-a linii de metrou au început în 2012, iar primul termen pentru deschiderea liniei a fost 2015. Această primă etapă a liniei a 5-a de metrou are o lungime de 6,9 kilometri, un depozit și zece stații. Costul proiectului se apropie de 700 de milioane euro, majoritatea provenind din bugetul UE.

Metrou se deschide de mâine, 15 septembrie

Astăzi, Lucian Bode a anunțat că de mâine locuitorii din Drumul-Taberei vor putea folosi noul tronson de metrou. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de Guvern. Ministrul transporturilor a anunțat că s-au semnat cele două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor. Noua linie este funcțională, dar mai sunt o serie de activități administrative de făcut.

“Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători Magistrala de metroul M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. Mai sunt de îndeplinit procedurile administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar. După asta urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători. În curând bucureştenii pot să folosească cel mai aşteptat mijloc de transport din această zonă, şi anume, metroul din Drumul Taberei”, a declarat ministrul de resort, Lucian Bode.

Metroul din Drumul Taberei se deschide de mâine, 15 septembrie. Anunțul momentului pentru bucureșteni
metrou: traseul liniei M5

Noua magistrală de metrou, M5, se întinde pe distanța a 10 stații de metro, după cum urmează:

  • Râul Doamnei
  • Brâncuși
  • Valea Ialomiței
  • Romancierilor
  • Parc Drumul Taberei
  • Tudor Vladimirescu
  • Favorit
  • Orizont
  • Academia Militară
  • Eroilor

Finanţarea proiectului a fost făcută din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI