Metroul din Drumul Taberei. Când vor putea bucureștenii să circule. Vestea de ultimă oră

de: Ștefan R. Apostol
22 06. 2020

La începutul lunii aprilie, Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, anunța că la finele lunii mai  ar fi trebuit să înceapă testele dinamice pe Magistrala de metrou M5 și că de la finele lunii iunie vom putea circula cu metroul din Drumul Taberei.

Metroul din Drumul Tabere, după opt ani, primele teste dinamice

Același ministru a anunțat zilele acestea că deja s-au demarat pe Magistral 5 primele teste și că deja au fost puse în circulație trenurile, fără călători, pentru a fi testate. Aceste noi informații vin ca o gură de aer pentru locuitorii și-așa aglomeratului cartier Drumul Taberei, și conform ministrului Bode, ultimul termen emis de autorități arată că metroul din Drumul Taberei ar urma să fie gata „la sfârșitul verii”.

„Pe Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt, în acest moment în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar tot ce înseamnă automatizări au fost achiziționate toate echipamentele.

Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Noi estimăm că undeva la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm recepția parțială împreună cu ISU, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcții realizăm recepția obiectivelor. Bineînțeles, parte din echipamente se recepționează și la momentul în care ele sunt montate, iar angajamentul antreprenorilor pe cele trei contracte – structură, finisaje, automatizări – rămâne nemodificat: termen, 30 iunie, sfârșitul lunii iunie“, a transmis Lucian Bode.

Când vor putea bucureștenii să circule. Vestea de ultimă oră

Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex anunța acest lucru la finele lunii mai: „Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”. Același Constantin Mustățea a declarat că există posibilitatea ca metroul să fie pus la dispoziția cetățenilor de la jumătarea verii. Domnia sa a mai precizat cacest lucru depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.