Metrorex anunță reguli noi împotriva transmiterii Covid-19. Cum vor funcționa trenurile de acum înainte

Metrorex anunță reguli noi împotriva transmiterii Covid-19. Cum vor funcționa trenurile de acum înainte
Stație de metrou la oră de vârf

Stațiile de metrou reprezintă încă un mediu cu risc crescut de transmitere a noului coronavirus, astfel că, în zone de vârf, călătorii abia dacă mai au spațiu să respire, cu atât mai puțin să-și permit să păstreze distanța recomandată de autorități. Din acest motiv, în plin val patru al pandemiei, reprezentanții Prefecturii Capitalei au anunțat câteva schimbări menite să fluidizeze traficul și să evite aglomerația.

Respectarea regulilor anti-Covid-19, urmărită cu mai multă atenție

Prefectura Bucureștiului a anunțat introducerea unor noi măsuri anti-Covid-19, care să ajute la evitarea transmiterii comunitare. Pentru că în orele de vârg, aglomerația din stațiile de metrou atinge cote maxime, Metrorex, în parteneriat cu Prefectura, au conturat un plan cu 20 de puncte, care să ajute la gestionarea mai bună a fluxului de oameni într-o perioadă sumbră traversată de țara noastră, mai exact, o criză sanitară fără precedent.

Printre măsurile abordate, în plan există intensificarea pazei în stațiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00 – 10:00 și 16:00 – 19:00. Această nouă regulă a fost gândită în vederea unui control mai riguros cu privire la supravegherea respectării restricțiilor anti-Covid-19, printre care și purtarea corectă a măștii de protecție.

În comunicat este transmisă și o măsură privind modul în care vor circula trenurile, acestea urmând să sosească alternativ pe același peron, evitând formarea aglomerației. De asemenea, există posibilitatea unei suplimentări a trenurile, atunci când situația o impune.

„De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp”, se mai arată în comunicat.

Măsurile Metrorex au fost luate la cererea noului prefect, Alexandra Văcaru

Potrivit declarațiilor făcute de prefectul Capitalei, noile măsuri au fost solicitate în urma unui control efectuat în mai multe stații de metrou și trenuri, acolo unde s-a observat un trafic intens de persoane, ceea ce reprezintă un factor de risc privind contextul epidemiologic actual.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării.

Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații, iar pe dumneavoastră, stimați călători, vă rog să respectați îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să așteptați următorul metrou”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI