Metrorex anunță că va lua măsuri împotriva COVID-19! Care sunt noile schimbări

Metrorex anunță că va lua măsuri împotriva COVID-19! Care sunt noile schimbări

Metrorex a anunțat miercuri seară că numărul trenurilor aflate în circulație se va reduce cu 15% până la 20% pe toate magistralele, în funcție de fluxul călătorilor pe parcursul zilei.

Mesajul transmis de Metrorex

Compania a transmis aceste ultime modificări în programul Metrorex, prin intermediul unui comunicat remis miercuri de Agerpres: „În contextul actual, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, Metrorex ia măsura reorganizării circulaţiei trenurilor de metrou pe toate magistralele. Astfel, numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în funcţie de evoluţia traficului de călători din această perioadă. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv”.

Până în acest moment, în România sunt confirmate 260 cazuri cu noul COVID-19, dintre care 88 sunt în București, iar 19 au fost declarate vindecate.

Anunțul făcut de Gabriela Firea pentru toți călătorii

Gabriela Firea a făcut în cursul zilei de ieri un anunț pentru toți bucureștenii care trebuie să călătorească în această perioadă cu transportul în comun. Măsurile se vor pune în aplicare începând de astăzi.

Pentru a preveni răspândirea în masa a virusului COVID-19, STB SA a început din data de 29 februarie decontaminarea tuturor celor circa 1.600 de vehicule aflate în parcul circulant, dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul troleibuze. Procesul se desfășoară permanent din acea data și cuprinde, etapizat, toate vehiculele, potrivit unui comunicat dat publicității de Societatea de Transport București.

În același timp, STB SA își asumă responsabilitatea dezinfectării și celor 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. De asemenea, sunt curățați de vegetație și vopsiți la bază aproximativ 10% din cei 15.000 de stâlpi aflați în administrare.

Măsuri de urgență luate în parcul auto STB

În urma decretării stării de urgență în România (14 martie), un nou set de reguli de prevenție a apărut și în cadrul STB, Gabriela Firea a afirmat că măsurile vor fi adoptate atât  pentru a-i proteja pe călători, dar și pe șoferi. Potrivit acesteia, începând de astăzi de dimineață parcul auto se va reduce.

„Am luat și noi un set de măsuri, unele derivă din decretul dat pentru situația de urgență. Astăzi, în jurul prânzului vom anunța decizia și oficial. Am luat măsuri ca să îi protejăm pe călători, dar și pe șoferi. Începând de mâine dimineață, se va reduce parcul auto al STB. Realizăm dezinfecții în fiecare zi”, a declara Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI