Metode prin care te poți feri de căpușele din iarbă, în parc sau în propria curte. Ce faci dacă totuși ai fost mușcat

de: Stan Nicu
17 07. 2020

Ieșirile la iarbă verde sau în parcuri prezintă un risc crescut din cauza căpușelor. Pentru a vă feri de neplăcerile cauzate de mușcăturile de căpușe, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pe care le regăsiți un pic mai jos.

Cum te poți feri de căpușele din iarbă, în parc sau în propria curte. Ce trebuie faci dacă ai fost mușcat

Mușcătura de căpușă poate cauza boli grave, astfel încât nu ar strica să ținem cont de câteva sfaturi date de profesioniști atunci când ieșim la iarbă verde sau în parc.

În comerț se găsesc multe produse care țin insectele la distanță. Specialiștii recomandă folosirea unui astfel de produs, indiferent de forma lui, cremă sau spray, înainte de a petrece timp în natură.

Metode prin care te poți feri de căpușele din iarbă, în parc sau în propria curte. Ce faci dacă totuși ai fost mușcat

Gazonul din curte, mediul ideal pentru căpușe

Firma pentru dezinsecția curții trebuie luată în calcul de către aceia care locuiesc la casă, întrucât gazonul din grădină se poate transforma în dușman. Aici este mediul ideeal pentru căpușe, mai ales dacă în curte există și animale de companie.

Dezinsecția ar trebui făcută periodic. O altă modalitate de a te feri de periculoasele căpușe este aplicarea unui strat de permetrină pe încălțări, corturi, pe obiectele folosite în camping și chiar și pe haine. Permetrina este o substanță insecticidă, care omoară căpușele, dar și alte insecte.

Animalele de companie pot aduce căpușele direct în casă

Animalele de companie, în special câinii, pot aduce căpușele chiar în casă. astfel, animalul de companie trebuie controlat regulat. Specialiștii recomandă solicitarea ajutorului unui medic veterinar pentru a nu se ajunge în această situație.

Un alt remediu împotriva căpușelor este acoperirea unor părți cât mai mari din piele. Pantlaonii ar trebui îndesați în șosete. iar corpul să fie cât mai bine acoperit cu haine. De asemenea, hainele purtate în natură trebuie să fie deschise la culoare. Astfel, eventualele căpușe vor fi depistate mult mai ușor.

Ce trebuie să faci dacă ai avut neșansa să te muște o căpușă

Căpușele arată că niște semințe de susan negru. O căpușă care nu a apucat să muște trebuie și poate fi înlăturată imediat. O căpușă care a apucat să muște trebuie îndepărtată cu o pensetă subțire.

Apoi, zona mușcăturii va trebui dezinfectată cu alcool sanitar. De asemenea, medicii recomandă notarea datei în calendar pentru a se știi astfel data la care ați fost mușcat, în cazul în care va fi nevoie de o vizită la doctor. După ce căpușa a fost înlăturată, mâinile trebuie spălate cu apă și săpun.