24 iun. 2024 | 15:21

Metoda secretă pentru papanași babani și pufoși. Gospodinele pricepute o folosesc de ani buni

Sfaturi Culinare
Metoda secretă pentru papanași babani și pufoși. Gospodinele pricepute o folosesc de ani buni
Rețetă papanași pufoși

Desertul preferat al multor români sunt papanașii. Nu lipsesc niciodată din meniurile restaurantelor dintr-un motiv evident: sunt extrem de delicioși. Dar cum îi faci foarte pufoși? Haideți să aflăm în rândurile următoare.

Rețetă de papanași gustoși și pufoși

Nu doar românii iubesc acest desert, ci și turiștii străini care ne trec pragul sunt fascinați de gustul papanașilor. Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă, așa că astăzi vă vom prezenta o rețetă de papanași pe care trebuie să o încercați.

Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:

  • 500 grame brânză de vaci, bine scursa de zer
  • 3 ouă
  • 250 grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 200 de grame smântână
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • esența vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 de grame de dulceață de afine sau de vișine

Mod de preparare

Pentru început, adăugăm într-un bol încăpător brânza de vaci și ouăle, după care amestecăm foarte bine pentru a se omogeniza. Peste vom pune zahărul, aromele și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm din nou foarte bine folosind un tel sau o lingură de lemn.

Mai apoi, adăugăm în aceeași compoziție făina, dar treptat, în timp ce amestecăm. Aluatul nu trebuie frământat foarte tare, deoarece nu trebuie să fie elastic. Este mai bine să fie ușor lipicios, astfel încât papanașii să fie fragezi.

În continuare, punem aluatul pe blatul de lucru presărat înainte cu făină și se împarte în mai multe părți. Se formează bucățile mari și biluțele mici. Gaura din mijloc trebuie să fie suficient de mare, pentru a se prăji foarte bine în interior.

Punem o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie unde vom prăji papanașii. Vom avea nevoie de circa 6-7 cm de ulei. De asemenea, acesta trebuie să fie încins. Puteți testa cu o bilă mică de aluat. Când se formează bule în jurul său, atunci știți că uleiul este încins.

Când se întâmplă acest lucru, dați focul mai mic, iar gogoșile se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot pe o tavă tapetată cu șervețele de hârtie, astfel încât uleiul să se absoarbă.

Mai apoi, se trec prin zahăr, se așază pe farfurie și se servesc cu dulceața dumneavoastră preferată și smântână. Poftă bună!

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Cea mai mare problemă a șoferilor români. Greșeala e adesea fatală
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
A murit un celebru milionar din România! A fost un tenismen profesionist. Dumnezeu să-l odihnească!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro