Desertul preferat al multor români sunt papanașii. Nu lipsesc niciodată din meniurile restaurantelor dintr-un motiv evident: sunt extrem de delicioși. Dar cum îi faci foarte pufoși? Haideți să aflăm în rândurile următoare.
Nu doar românii iubesc acest desert, ci și turiștii străini care ne trec pragul sunt fascinați de gustul papanașilor. Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă, așa că astăzi vă vom prezenta o rețetă de papanași pe care trebuie să o încercați.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Pentru început, adăugăm într-un bol încăpător brânza de vaci și ouăle, după care amestecăm foarte bine pentru a se omogeniza. Peste vom pune zahărul, aromele și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm din nou foarte bine folosind un tel sau o lingură de lemn.
Mai apoi, adăugăm în aceeași compoziție făina, dar treptat, în timp ce amestecăm. Aluatul nu trebuie frământat foarte tare, deoarece nu trebuie să fie elastic. Este mai bine să fie ușor lipicios, astfel încât papanașii să fie fragezi.
În continuare, punem aluatul pe blatul de lucru presărat înainte cu făină și se împarte în mai multe părți. Se formează bucățile mari și biluțele mici. Gaura din mijloc trebuie să fie suficient de mare, pentru a se prăji foarte bine în interior.
Punem o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie unde vom prăji papanașii. Vom avea nevoie de circa 6-7 cm de ulei. De asemenea, acesta trebuie să fie încins. Puteți testa cu o bilă mică de aluat. Când se formează bule în jurul său, atunci știți că uleiul este încins.
Când se întâmplă acest lucru, dați focul mai mic, iar gogoșile se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot pe o tavă tapetată cu șervețele de hârtie, astfel încât uleiul să se absoarbă.
Mai apoi, se trec prin zahăr, se așază pe farfurie și se servesc cu dulceața dumneavoastră preferată și smântână. Poftă bună!