24 iun. 2024 | 15:21

Metoda secretă pentru papanași babani și pufoși. Gospodinele pricepute o folosesc de ani buni

Sfaturi Culinare
Metoda secretă pentru papanași babani și pufoși. Gospodinele pricepute o folosesc de ani buni
Rețetă papanași pufoși

Desertul preferat al multor români sunt papanașii. Nu lipsesc niciodată din meniurile restaurantelor dintr-un motiv evident: sunt extrem de delicioși. Dar cum îi faci foarte pufoși? Haideți să aflăm în rândurile următoare.

Rețetă de papanași gustoși și pufoși

Nu doar românii iubesc acest desert, ci și turiștii străini care ne trec pragul sunt fascinați de gustul papanașilor. Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă, așa că astăzi vă vom prezenta o rețetă de papanași pe care trebuie să o încercați.

Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:

  • 500 grame brânză de vaci, bine scursa de zer
  • 3 ouă
  • 250 grame făină
  • 100 de grame zahăr
  • 200 de grame smântână
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • esența vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 de grame de dulceață de afine sau de vișine

Mod de preparare

Pentru început, adăugăm într-un bol încăpător brânza de vaci și ouăle, după care amestecăm foarte bine pentru a se omogeniza. Peste vom pune zahărul, aromele și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm din nou foarte bine folosind un tel sau o lingură de lemn.

Mai apoi, adăugăm în aceeași compoziție făina, dar treptat, în timp ce amestecăm. Aluatul nu trebuie frământat foarte tare, deoarece nu trebuie să fie elastic. Este mai bine să fie ușor lipicios, astfel încât papanașii să fie fragezi.

În continuare, punem aluatul pe blatul de lucru presărat înainte cu făină și se împarte în mai multe părți. Se formează bucățile mari și biluțele mici. Gaura din mijloc trebuie să fie suficient de mare, pentru a se prăji foarte bine în interior.

Punem o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie unde vom prăji papanașii. Vom avea nevoie de circa 6-7 cm de ulei. De asemenea, acesta trebuie să fie încins. Puteți testa cu o bilă mică de aluat. Când se formează bule în jurul său, atunci știți că uleiul este încins.

Când se întâmplă acest lucru, dați focul mai mic, iar gogoșile se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scot pe o tavă tapetată cu șervețele de hârtie, astfel încât uleiul să se absoarbă.

Mai apoi, se trec prin zahăr, se așază pe farfurie și se servesc cu dulceața dumneavoastră preferată și smântână. Poftă bună!

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Cine este Bogdan Peșchir, programatorul care a făcut donații de peste un milion de euro în campania lui Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Mare schimbare pentru români. Se vinde un celebru supermarket
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Lovitură pentru Călin Georgescu. Anunțul venit de la Parchetul General
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro