18 mart. 2024 | 18:09

Metoda pe care să o folosești când faci cumpărături în Lidl sau Kaufland. Așa vei economisi bani

Diverse
Metoda pe care să o folosești când faci cumpărături în Lidl sau Kaufland. Așa vei economisi bani
Metoda pe care să o folosești când faci cumpărături în Lidl sau Kaufland. Așa vei economisi bani

În ultima vreme, prețurile au explodat și observăm cum un coș de cumpărături obișnuit ajunge să coste mai mult de la o lună la alta. Există, însă, anumite trucuri de care putem ține cont când mergem la Lidl sau Kaufland. Doar așa vei reuși să economisești bani.

Cum să faci cumpărături eficient

În timp ce prețurile la alimente cresc, tot mai mulți români se confruntă cu mari bătăi de cap când vine vorba despre cumpărături. Mulți ajung să trieze produsele și să renunțe chiar la cele utile, pentru a lăsa o sumă cât mai mică la casa de marcat.

În ajutorul lor vine Bucătarul Will Coleman, care a postat pe Tiktok o metodă „6 la 1” pentru a economisi bani și timp pentru a îi scăpa de o mare grijă. Acesta le recomandă tuturor ce ar trebui să treacă pe listă ori de câte ori merg la Kaufland sau Auchan, astfel încât să cumpere responsabil și eficient.

Consumatorii sunt încurajați să cumpere:

• șase tipuri de legume,

• cinci tipuri de fructe,

• patru proteine (ouă, tofu și carne),

• trei produse care conțin amidon (orez și cartofi),

• două tartine sau sosuri,

• Un articol la întâmplare, dar căreia trebuie să îi găsim o întrebuințare.

Ce este, de fapt, metoda 6 la 1

Bucătarul a explicat exact ce a vrut să transmită prin această idee de cumpărături. Metoda 6 la 1 este, de fapt, o modalitate structurată de planificare a meselor. Acesta consideră că poate fi un pas eficient în gestionarea cheltuielilor când vine vorba despre produsele alimentare, pe care cheltuim sume colosale.

Mulți utilizatori TikTok au spus că metoda a ajutat la planificarea meselor și la reducerea achiziției de alimente procesate, de care organismul nostru nu are nevoie. Utilizatorii au remarcat că metoda poate preveni cheltuielile excesive și poate păstra banii pentru cumpărăturile esențiale.

Există multe alte metode de a economisi bani la cumpărături, pe lângă metoda 6 la 1. Expertii recomandă utilizarea aplicațiilor pentru a găsi oferte de produse noi, la cele mai bune prețuri și recomandă utilizarea unui card de credit cu recompense, înscrierea în programele de fidelitate ale magazinelor și achiziționarea de mărci de calitate, cât mai sănătoase.

Cele mai tari trucuri de cumpărături

Tendința celor mai mulți oameni este să meargă la un magazin oricând au nevoie de ceva, dar aceasta nu este singura modalitate de a obține un articol necesar. Unele prețuri sunt bătute în cui și este o pierdere de timp să încerci să negociezi cu cineva care nu se va clinti.

Cu toate acestea, atunci când credeți că există o șansă, luați în considerare negocierea. De exemplu, în piețe, vânzătorii au tendința de a umfla prețurile, tocmai pentru că unii clienți au tendința de a cere o oarecare reducere.

Principiul de aur este să facem o listă de cumpărături în timp ce ne aflăm în confortul casei noastre, astfel încât să putem evita problemele de economisire cunoscute sub numele de achiziții haotice. În plus, putem evita tentația de a face cumpărături în magazine prin intermediul internetului.

De asemenea, o pungă de făină la raft poate costa 6 lei, în timp ce pe aplicație costă doar 4 lei. Când apare o reducere, aplicația transmite un mesaj și tu vei fi pregătit să te bucuri de cel mai bun preț.

De asemenea, se pot comanda produse cu reducere direct prin aplicație și se poate plăti online. Apoi, produsele pot fi ridicate de la magazinele, cafelenele și brutăriile locale.

Unele carduri de fidelitate notează articolele pe care le cumpărăm cel mai des și ne permit să obținem o reducere pentru fiecare achiziție. Totuși, vânzarea accelerată este și ea posibilă.

Aproape fiecare stand de pe piață are cutii cu bunuri care nu mai sunt cumpărate. În general, acestea costă cu între 50 și 60 la sută mai puțin, mai ales dacă sunt spre finalul termenului de valabilitate. Astfel, dacă vrei să obții cel mai bun preț și ești sigur că vei consuma articolul în timp util, merită să încerci.

O modalitate de a cumpăra produse este la 100 de grame. Astfel, eviți ca acestea să mai expire în frigider și te asiguri că vei avea mereu numai mâncare sănătoasă.

Ultimele statistici arată că cheltuim 90% din venituri. Mâncarea reprezintă cea mai mare parte din aceste cheltuieli, motiv pentru care trebuie să facem o schimbare în acest sens.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro