”Metoda Maradona” face ravagii în centrul vechi: cum sunt înșelați turiștii străini

Autor: Puiu Alexandru - 06:41, 21 ian. 2020

Nu este foarte clar de unde provine numele acestei înșelătorii, dar metoda Maradona, din păcate, face victime printre turiștii străini care calcă pragul Capitalei.

Conform celor de la Știrile ProTV, metoda Maradona este una dintre cele mai vechi escrocherii folosite în România. Aceasta funcționează mai ales în rândul turiștilor, iar referința la numele celebrului fotbalist s-ar putea să fie derivată din faptul că funcționează doar pe străini care sunt ”driblați” de bani.

În ultimele luni, un grup infracțional format din patru persoane a fost foarte activ în centrul vechi al Capitalei în a profita de turiștii veniți din afara țării. Pe parcursul weekendului, printr-un flagrant, cei patru au fost prinși și, în acest moment, se află în custodia poliției.

metoda maradona

Prin prisma faptului că înșelătoria implică să te prefaci că ești polițist, persoanele arestate, aflate momentan la audieri, vor ajunge în fața unui judecător sub acuzația de uzurpare de calități oficiale. Ca scenariu, doi dintre ei abordau turiști, în timp ce alți doi erau într-o mașină în apropiere. Turiștilor li se cereau actele și banii pentru a verifica dacă sunt autentice și pentru a verifica dacă dețin sau nu droguri. Înapoi, le erau înmânate cu o parte semnificativă de bani în minus.

Până la această oră, patru cazuri de înșelătorie au fost deja dovedite, dar anchetatorii sunt încrezători că numărul lor este semnificativ mai mare decât atât. Sunt zeci de turiști care au fost păcăliți în ultimele luni cu metoda Maradona. Paguba este de câteva mii de euro.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 57 de ani, prin aceeaşi metodă, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, ar fi înşelat şi alte persoane, cetăţeni italieni, israelieni şi respectiv greci, la acest moment cercetările derulându-se în cadrul a 4 dosare penale”, conform oficialilor de la Poliția Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI