Decizie fără precedent. Cum vor susține studenții examenele de licență, în contextul pandemiei de COVID-19

Decizie fără precedent. Cum vor susține studenții examenele de licență, în contextul pandemiei de COVID-19
Metodă fără precedent. Cum vor susține studenții examenele de licență, în contextul pandemiei de COVID-19

Anul școlar 2019-2020 a surprins pe toată lumea, motiv pentru care, atât elevii, cât și studenții și profesorii au întâmpinat adevărate provocări pe tot parcursul lui. Au fost luni grele, dar finalul se apropie, așa că, printre ultimele măsuri inedite se numără și modalitatea de susținere a examenului de licență.

Examenul de licență se va susține online

Surpriză neașteptată pentru studenții care termină anul acesta facultatea. Contrar metodelor tradiționale de admitere din anii anteriori, examenul de licență de anul acesta se va susține în mediul online.

Credit foto: mamaplus.md

În funcție de modalitatea decisă de fiecare facultate în parte, unii studenţi vor susţine doar lucrarea de licenţă, alţii doar examenul scris, iar cea de-a treia categorie va susține atât examenul scris, cât și prezentarea lucrării de licență.
Potrivit ultimelor informații transmise de reprezentanții Universității București, din cele 19 facultăţi ale sale, la 16 dintre ele, studenții vor susține examenul de licenţă exclusiv prin prezentarea online a lucrării de licenţă, în faţa unei comisii.

Studenții mai puțin norocoși sunt cei din cadrul Facultății de Drept, unde se va da doar examen scris, dar și cei din cadrul facultăţilor de Fizică şi Chimie, unde vor fi obligați să susțină atât examenul scris, cât şi lucrarea de licenţă.

Cum se va desfășura examenul în mediul online

Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Universității Bucureşti, a explicat ce presupune această admitere în mediul online.

Studenţii susţin în faţa unui calculator, a unui laptop, în sistem on-line, susţin lucrarea de licenţă, îşi prezintă lucrarea de licenţă. Evident există un dialog între student şi profesorul coordonator, cu profesorii din fiecare comisie de evaluare în parte, cu excepţia celor 3 facultăţi”.

Pe de altă parte, studenții care vor susține examenul scris, se simt dezavantajați, considerând că este mult mai simplu de susținut un examen pe internet într-un interval de 10-15 minute, decât unul scris, care poate ajunge până la 180 de minute.

Mi se pare un examen mai uşor, deoarece acea prezentare nu arată cu totul pregătirea acelui student, pentru că o prezentare durează în medie 10-15 minute în funcţie de facultate”, a declarat Andrei Necșoiu, student.

Reprezentanţii facultăţilor unde se va susţine doar prezentarea lucrării de licenţă consideră că şi modul lor de exameninare e important, depunând multă muncă pentru a redacta lucrarea, dar și pentru a se pregăti pentru susținerea ei.

Noi punem foarte multă muncă în lucrarea pe care o redactăm, pe parcursul anului. Aşadar, va putea echivala cu toate cunoştinţele acumulate de studenţii noştri pe parcursul celor 3 ani”, susține Azaria Coman, preşedintele Asociaţiei Studenţilor de la Limbi Străine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI