27 oct. 2020 | 08:57

Metoda emoționantă prin care un elev de clasa a IV-a a putut să participe la școala online, deși nu avea internet. Profesorii au rămas muți de uimire

Sănătate
Metoda emoționantă prin care un elev de clasa a IV-a a putut să participe la școala online, deși nu avea internet. Profesorii au rămas muți de uimire
Jonathan, lipit de zidurile școlii Sursă foto: antena3.ro

Școala online este o adevărată provocare pentru milioane de copii din întreaga lume. Mai ales pentru cei care trăiesc în sărăcie și condiții sub pragul sărăciei. Din acest motiv, noile condiții impuse de pandemia de COVID-19 reprezintă impedimente majore pentru accesul la educație. Acesta este și cazul unui băiețel de clasa a IV-a care nu își permite să plătească un abonament la internet.

Ce metodă inedită a găsit micuțul pentru a nu renunța la școală

Un elev de clasa a IV-a, originar din New Mexico, SUA, s-a lovit de un impediment major pentru evoluția sa școlară: cursurile online în cadrul școlii online. Din păcate, familia copilului nu se descurcă foarte bine financiar, motiv pentru care, băiatul nu avea posibilitatea să le fie alături colegilor de acasă.

Pentru că este un elev foarte silitor și conștiincios, Jonathan a găsit o soluție inedită, dar în același timp solicitantă și tristă, pentru a putea lua și el parte la orele virtuale. Astfel, acesta s-a prezentat cu o cutie de carton, pe post de birou, un laptop și un scaun, stând așezat de zidul școlii care avea conexiune la internet.

Școala online în rândul copiilor care își permit accesul la educație

Micuțul a venit zi de zi la ore, iar gestul său uriaș a impresionat toată comunitatea, inclusiv pe dascăli. Într-un interviu pentru CNN, mama copilului a povestit că înainte de pandemie, familia trăia de pe o lună pe alta. Dar de ceva timp, aceștia întâmpină probleme financiare serioase, motiv pentru care, nu-și poate permite luxul de a plăti un abonament la internet.

„Am trăit întotdeauna de la salariu la salariu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit întotdeauna să câstigăm suficient cât să trăim şi să plătim ce era de plătit. Apoi ne-a lovit Covid”, a spus pentru CNN, mama băiatului.

Aceasta a mai povestit că, deși a fost descurajat de această situație, Jonathan a realizat cât de importantă este educația și că nu vrea să se lase învins de condițiile grele de trai.

„A spus că trebuie să se întoarcă la școală și să fie un copil normal din nou”, a declarat mama băiatului, potrivit CNN, citat de antena3.

Profesorii au rămas impresionați

Băiețelul a reușit să topească inimile tuturor, astfel că profesorii îl intrebau mereu ce face li dacă are nevoie de ajutor, uneori deplasându-se chiar la el. Copilul avea un program fix pe care îl respecta cu strictețe între orele 8:00-14:45, conectându-se astfel la rețeaua de internet a unității de învățământ.

Impresionați de ambiția sa, profesorii au postat pe Facebook cazul lui Jonathan, atrăgând mii de aprecieri.
În cele din urmă, un localnic s-a oferit să plătească abonamentul la internet pentru un an. În acest fel, elevul nu va mai trebui să parcurgă zilnic drumul spre școală pentru a prinde semnal prin pereții unității de învățământ.

„Nu-mi pot exprima recunoştinţa şi mulţumirile pentru ajutorul pe care ni-l oferă comunitatea în aceste momente dificile”, a declarat mama băiatului, potrivit antena3.

Micuțul se află în culmea fericirii și este mai hotărât ca niciodată să aprofundeze material sa preferată, știința.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Un celebru boxer, îndrăgostit lulea de Bianca Drăgușanu. I-a pus capac
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Regele Charles este în doliu: S-a tras cortina peste o comoară naţională!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Medicamente GRATUITE pentru români. GUVERNUL tocmai a DECIS
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro