Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea pentru sâmbătă după-amiază. Unde vor lovi fenomenele meteo extreme

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea pentru sâmbătă după-amiază. Unde vor lovi fenomenele meteo extreme
Se prelungește codul portocaliu de furtună

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme severă pentru după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 mai. Au emis cod portocaliu și cod galben pentru mai multe județe din țară.

În principi, trebuie să ne așteptăm la furtuni iscate din senin, ploi torențiale, vânt puternic și căderi de grindină în anumite zone. Avertizările precedente erau valabile până în a doua parte a zilei de sâmbătă, dar acum ANM atenționează că se extind condițiile de vreme seceră. Cele mai vizate sunt judeţele Vrancea, Vaslui, Buzău, Brăila, Ialomița și Galați.

Cod portocaliu de vreme rea în mai multe județe și localități

A fost emis cod portocaliu de furtună pentru mai multe localități din județul Vrancea, de la ora 16:10, până la ora 17:10. În localitățile Focşani, Odobeşti, Vânători, Ţifeşti, Boloteşti, Garoafa, Jariştea, Milcovul, Vârteşcoiu, Goleşti, Câmpineanca, Răstoaca, Bilieşti şi Broşteni se vor semnala grindină de dimensiuni medii, cantităţi de apă ce vor cumula în jur de 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelie.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu de vreme severă de la ora 16:30 la ora 17:15, pentru următoarele județe și localități:

  • Județul Ialomiţa: Miloșești;
  • Județul Brăila: Ciocile, Roșiori;
  • Județul Buzău: Pogoanele, Padina, Rușețu, Luciu.
Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea
În anumite județe sunt așteptate căderi de grindină de dimensiuni medii

Sunt așteptate ploi torențiale care vor cumula 35 – 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electric și intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie.

Sub aceeași avertizare meteo de cod portocaliu se află și județele Vaslui (cu localitățile Tutova, Grivița, Ivești, Coroiești, Pochidia, Pogonești, Ciocani) și județul Tecuci (cu localitățile Tecuci, Matca, Munteni, Ghidigeni, Gohor, Țepu, Negrilești, Bălășești, Priponești, Cerțești).

Cod galben de ploi torențiale și căderi de grindină

A fost emis și cod galben pentru mai multe localități din patru județe: Suceava, Vrancea, Neamţ şi din nou Galaţi. Avertismentul este valabil până la ora 19:00 și se vor semnala, local şi temporar, averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 18:00, se află sub atenționare și judeţele Olt, Vâlcea, Gorj, Ialomiţa, Brăila, Giurgiu, Buzău, Ilfov, Cluj, Braşov, Alba, Mureş, Sibiu, Constanţa şi Tulcea, unde se vor semnala, local şi temporar, averse ce vor cumula 20…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil grindină de mici dimensiuni.