Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni
Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni anunță vreme schimbătoare

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie 2021. Datele arată o schimbare a vremii în această perioadă, temperaturile maxime ajungând la 14 grade, iar  minimele a valori cuprinse între de 2 și 3 grade în anumite regiuni.

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni

Suntem deja în a doua parte a lunii octombrie și ne apropiem de prima de lună oficială de iarnă. Dacă până acum valorile termice au resimțit creșteri, ajungând în weekend până la 22 de grade, începând de astăzi, spune ANM, valorile termice vor fi într-o scădere progresivă.

Așa se face că în anumite zone din țară, de exemplu în Banat, temperaturile maxime să nu treacă de 14 grade, iar cele minime să fie în jurul a 3 grade. În cele ce urmează vă prezentăm prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni pentru toate regiunile țării, după cum urmează:

Banat

Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni în Banat spune că între 25 și 28 octombrie temperatura va scădea cu mult sub cele normale ale acestei perioade. Astfel că, temeprturile maxime vor fi de 14 grade și minimele între 2 și 3 grade.

La începutul lunii noiembrie, între 1 și 4 noiembrie,temperaturile se vor modifica, ajungând la valori maxime cuprinse între 19 și 20 de grade și minimele între 8 și 10 grade. Începând cu data de 7 noiembrie vremea se răcește, ajungând la maxime de 12 grade și minime de cel mult 4 grade celsius. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.

Crișana

Nord-vestul teritoriului, în Crișana, va avea parte între 25 și 29 octombrie de temperaturi maxime scăzute, tot de 14 grade, iar minimele se  vor încadra în jurul valorii de 1-2 grade. Ulterior, în primele zile de noiembrie, între 1 și 3 noiembrie, temperatura va fi într-o creștere ușoară. Se vor înregistra maxime 18-19 grade și minime de 7-9 grade.

Începând cu 7 noiembrie maximele se încadrează în jurul a 11 grade, iar minimele vor fi de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.

Transilvania

În vestul țării, în Transilvania, prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni anunță valori cuprinse între 11 și 14 grade, până pe 30 octombrie, și minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. La începutul lunii noiembrie, între 1-4 noiembrie, maximele vor fi de 17-18 grade, iar minimele de 5-7 grade.

Începând din 5 noiembrie, vremea se schimbă și temperaturile maxime scad la 10-11 grade și cele minime la 2-3 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.

Maramureș

Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni spune că în nordul țării valorie maxime se situează între 13 și 15 grade și minimele  între 0 și 2 grade.

În prima săptămână din noiembrie temperaturile maxime vor fi mai ridicate, cuprinse între 16 și 18 grade și minimele între 6 și 8 grade. Începând din 5 noiembrie  temperaturile maxime vor fi de 10-11 grade și minimele de 3-4 grade.

Moldova

Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni pentru estul țării anunță temperaturi cuprinse între 11 și 14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade.

La începutul lui noiembrie estul țării va avea temperaturi mai ridicate, cuprinse între 16 și 18 grade și a minimelor de 6-9 grade. Ulterior, începând cu 5 noiembrie temperatura maximă va ajunge la 11-12 grade și minime le la  4-5 grade.

Dobrogea

Pentru sud-estul țării prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni anunță valori scăzute până la finele lui octombrie, Astfel că, valorile maxime vor fi cuprinse între 11 și 14 grade, iar minimele între 5 și 7 grade.

În prima săptămână din noiembrie, în Dobrogea vor fi maxime de 15 și 17 grade și minime de 9-11 grade. Din 7 noiembrie temperaturile maxime ajung la 13-14 grade și minimele la 7-8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie.

Muntenia

Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni pentru sudul țării nu este cu mult diferită de restul teritoriului. În ultima parte a lunii octombrie temperaturile maxime vor fi de 12-14 grade și minimele a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Muntenia, la început de noiembrie, va avea valori maxime mai mari, cuprinse între 17 și 19 grade și minimele de 7-9 grade.

Oltenia

Sud-estul României va vea în ultima perioadă de octombrie valori maxime cuprinse între 12 și 14 grade și minimele între 2-4 grade. În perioada 1-4 noiembrie în Oltenia maximele vor fi în creștere, cuprinse între 17 și 18 grade și minime de 7-9 grade. DIn 7 noiembrie maximele scad, ajungând la 12-13 grade și minimele la 4-5 grade.

Zona de munte

„După 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6-8 grade, vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10-11 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1-4 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.”, anunță ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI