Meteo. Nu scăpăm deloc de ploi și frig. Când se va mai încălzi vremea, de fapt

de: Ana Chivu
19 04. 2021

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru zilele ce urmează. Când vom avea parte în sfârșit de temperaturi potrivite pentru perioada pe care o traversăm? Va trebui să mi îndurăm câteva zile de ploaie.

Mateo ANM: prognoza pentru următoarele zile. Când vom scăpa de ploi?

Temperaturile de care avem parte în această perioade sunt departe de cele normale. Majoritatea românilor așteaptă cu sufletul la gură soarele și căldura, dar cu toate astea meteorologii indică faptul că vom mai avea puțin de așteptat până la acestea.

Vom mai avea parte de încă trei zile cu ploi și frig. Mijlocul săptămânii va surprinde cu soare și chiar și 22 de grade Celsius. În cursul zilei de azi va ploua pe arii restrânse în sud și sud-est, iar cantitățile de apă vor trece de 25 de litri pe metru pătrat.

La munte vom avea precipitații mixte, iar vântul intens va spulbera zâpada, maiximele fiind cuprinse între 10 și 16 grade Celsius. Cu toate astea, veștile bune sunt și ele la orizont pentru că vremea se va încălzi treptat, așa că ploile vor mai cuprinde teritoriul pentru doar câteva zile.

Ploile ne vor însoți și în ziua de marți, iar izolar vor fi și condiții de grindină. Miercuri, va ploua în zona de nord-vest, iar joi doar în vest și centru, în zonele de deal și munte. În toate aceste zile vor fi prezente precipitații mixte pe creste. Vremea va fi închisă în Capitală și rece pentru dățile menționate, iar maxima se va opri la 13 grade Celsius.

Ce anunța Busu în urmă cu câteva zile?

“Seara vin ploile iarăși, mâine avem temperaturi mai ridicate, dar încă sunt modeste pentru perioada asta. Va ploua în toată țara, o să fie și cantități ceva mai serioase în unele zone, iar luni o să plouă mai tare. Duminică aveam temperaturi ceva mai mici. Luni avem temperaturi și mai mici până pe la vreo 12 grade Celsius și marți plouă bine de tot, cu căderi de apă care pot ajunge până la 35 de litri. Nu e normal pentru perioada aceasta. Am avut în mare parte vreme capricioasă. Poate că vine (n.r. sfârșitul lumii) pentru că planeta se apără. Planeta e un organism viu care trebuie să se apere de boala care se numește om, omul e un virus, e „coronaomul”. Au ajuns balenele prin Mediterană s-au mai înmulțit anumite animale marine, acolo unde au fost schimbările serioase. Vremea e anormală, noi suntem cu toții anormali. Clima e „vaccinul”, cu clima își rezolvă planeta problema. Nu are alte mijloace la îndemână! Nu-mi place nici mie, dar nu avem ce să comentăm”
Florin Busuioc (Sursa: „La Măruță”)