Meteo ANM. Temperaturi de 30 de grade în România! Unde vine vara la noi în țară

Meteo ANM. Temperaturi de 30 de grade în România! Unde vine vara la noi în țară
Meteo ANM. Temperaturi de 30 de grade in Romania Unde vine vara la noi in tara

Vara pare să se apropie cu pași rapizi, spun experții în meteorologie de la ANM. Temperaturile cresc până la 30 de grade, în următoarea perioadă, iar românii se pot bucura, fără probleme, de un mic sejur la mare, pe litoral. Cum va fi vremea în următoarele zile.

Cum va fi vremea în luna mai în România

Vara pare să-și intre mai repede în drepturi. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește până la 30 de grade în România, în perioada următoare. Cerul va fi senin și vom avea parte de vreme caldă în sudul și sud-estul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 9 – 16 mai

Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 17 și 30 de grade, iar temperaturile minime se vor situa în jurul a 5 – 13 grade, pe parcursul nopții. Potrivit Accuweather, la Iași se vor înregistra 29 de grade vineri, 13 mai.

„Pe parcursul săptămânii viitoare nu vor lipsi alternanţele termice de la o zi la alta. Vor fi întervale cu vreme mai caldă mai ales în sudul şi în sud-estul ţării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, cu precădere în nordul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele valorile minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.”, a relatat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Cum va fi vremea în săptămâna 16 – 23 mai 2022

Valorile termice medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a României, în special în zonele de munte.

Va ploua rar în jumătatea de vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru intervalul 23 – 30 mai 2022

Temperaturile medii din ultima săptămâna a lunii mai vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Ce ne așteaptă la începutul lunii iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.