Meteo ANM. Gerul lovește România din nou. Ce temperaturi crunte ne așteaptă

Meteo ANM. Gerul lovește România din nou. Ce temperaturi crunte ne așteaptă
Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare nu este deloc bună

Ultimele zile au adus fenomene extreme în aproape toată țara. S-au înregistrat viteze ale vântului de până la 200 de kilometri pe oră, în special la munte, iar în alte zone vântul a smuls copacii, acoperișuri, producând pagube maeriale considerabile. Pentru următoarele zile prognoza meteo ANM vine cu alte vești proaste și temperaturi extrem de scăzute pentru întreg teritoriul.

Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare nu este deloc bună

Anunțate încă de la începutul săptămânii, fenomenele extreme au făcut prăpăd în România. În unele zone, precipitațiile sub formă de ninsoare au fost preponderente, însoțite și de vânt puternic. În zonele înalte montane, vântul, la rafală, a înregistrat și 200km/h, iar în zonele joase a produs pagube însemnate.

De exemplu, în județul Hunedoara, vântul puternic a smuls rădăcinile copacilor și acoperișurile, iar pagubele lăsate în urma fenomenelor sunt însemnate. Meteorologii spun că aici vântul a bătut cu până la 170 km/h. Tot în Transilvania, la Cluj, stratul de polei a făcut aproape imposibil traficul rutier în oraș, iar acest gen de fenomene au fost înregistrate și în alte orașe.

Din punct de vedere termic, nici zilele următoare nu vor avea valori pozitive, în Banat, de exemplu, în următoarele zile fiind preconizate valori termice de -9, -7 grade celsius. Prognoza meteo ANM anunță pentru Crișana, începând de mâine, vreme geroasă pe timpul nopților, cu maxime negative, de -2 grade și minime sub -8, -10 grade.

Prognoza meteo ANM pentru Moldova și Muntenia aduce valori negative

Nici în Moldova și nici sudul țării, în Muntenia, valorile termice nu vor fi altfel, decât negative, înregistrându-se valori cuprinse între -4 și -8 grade celsius. Dobrogea va avea valori maxime negative, cuprinse între -3 și -7 grade, iar în Oltenia frigul se va resimți în termometre, înregistrându-se valori sub -10, -8 grade.

La munte, spun meteorologii ANM, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie, iar ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5 și -2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15, -12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10 și -8 grade.

Capitala nu scapă de vânt și temperaturi cu minus

Prognoza meteo ANM pentru București, în intervalul 10 – 13 ianuarie 2022, nu este una optimistă, meteorologii anunțând vânt, care la rafală va ajunge la 40-50 km/h. Din punct de vedere termic, în același interval, valorile maxime nu vor trece de cel mult 2 grade, iar cele minime variază între -6 și -4 grade pe 11 ianuarie, și -8, -6 grade, pe 12 ianuarie. Pentru ultima zi din prognoza meteo ANM, 13 ianuarie, se anunță temperaturi maxime de 1-2 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI