Meteo ANM. Gerul Bobotezei va cuprinde România. Când începem să tremurăm de frig

Meteo ANM. Gerul Bobotezei va cuprinde România. Când începem să tremurăm de frig
Ce temperaturi o să se înregistreze în următoarea perioadă

Temperaturile o să se afle în scădere în această lună, după ce românii s-au bucurat de câteva zile însorite. Cei care sperau ca iarna să fie una cât mai blândă o să se întristeze, în timp ce iubitorii de sporturi de iarnă o să aibă parte de multe momente frumoase.

Cum o să fie vremea meteo. Când vine frigul

Temperaturile medii o să fie normale în săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022, în întreaga țară. În regiunile vestice, nord-vestice și local, cantitățile de precipitații o să fie deficitare, iar în rest o să fie apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În perioada 17.01.2022 – 24.01.2022, temperatura medie o să aibă valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Același lucru este valabil și pentru regimul pluviometric.

În schimb, în săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022, cantitățile de precipitații o să aibă o tendință ușor deficitară local, în sudul și vestul țării. Temperaturile o să se păstreze în jurul unor valori normale pentru respectiva perioadă.

Ce anunță meteorologii

Se pare că o să existe un episod de încălzire peste nivelul normal în următoarele două săptămâni, iar apoi vremea o să se răcească semnificativ. Astfel, după data de 5 ianuarie, o să apară precipitațiile. Românii din toate regiunile țării o să observe că frigul pune stăpânire pe următoarea perioadă.

În Banat vremea o să se răcească după data de 5 ianuarie, valorile termice ajungând la mediile multianuale. Între 4 și 6 grade o să se situeze media valorilor diurne, iar cele nocturne o să ajungă între -2 și 0 grade. Condițiile pentru apariția precipitațiilor temporare o să fie ridicate.

Frigul o să pună stăpânire și pe Transilvania după 5 ianuarie. Media valorilor diurne o să ajungă între un grad și 4 grade, iar cele nocturne o să se înregistreze între -6 grade și un grad. Și aici o să fie întâlnite precipitații temporare după 5 și 6 ianuarie, dar și după 8 ianuarie.

Vremea meteo pe zone. Ce trebuie să știe românii

Vremea o să se răcească semnificativ și în Crișana, unde media valorilor diurne o să oscileze între 3 și 6 grade până la sfârșitul intervalului. Valorile nocturne o să ajungă între -3 și 0 grade. Precipitații temporare pot să apară pe tot parcursul intervalului.

Între timp, un proces de răcire o să fie simțit în zona Moldovei după 5 ianuarie, în timp ce valorile termice o să se apropie de mediile multianuale specifice perioadei. Valorile diurne o să varieze între un grad și 4 grade, iar cele nocturne o să ajungă între -4 și 0 grade.

În Maramureș, toată lumea o să simtă că vremea o să se răcească semnificativ. Media valorilor diurne o să oscileze între 2 și 5 grade, în timp ce valorile nocturne o să ajungă între -4 și -2 grade. Precipitații temporare sunt așteptate în intervalul 3-5 ianuarie, dar și după data de 8 ianuarie.

Frigul pune stăpânire pe România. Anunțul meteorologilor

Vremea o să se răcească și în Dobrogea până în data de 7 ianuarie, iar media valorilor diurne o să ajungă la 6 grade, iar cele nocturne la 3 grade. Media regională a maximelor o să oscileze între 3 și 8 grade după această dată până la finalul intervalului, iar minimele o să se înregistreze între -2 și 5 grade.

Frigul o să curprindă Oltenia până pe 7 ianuarie. Valorile diurne o să ajungă la 6 grade, iar cele nocturne la 0 grade. Media regională a maximelor o să oscileze între 3 și 6 grade până la finalul intervalului după această dată, iar minimele o să se situeze între -3 și 3 grade.

Cum o să fie vremea la munte

În schimb, în Muntenia, valorile diurne o să ajungă la 6 grade până în data de 7 ianuarie, iar cele nocturne la 0 grade. Temperatura aerului o să aibă oscilații până la finalul intervalului, media regională a maximelor ajungând între 3 și 6 grade. Minimele o să fie între -3 și 3 grade.

Vremea o să se răcească semnificativ la munte, ținând cont că media valorilor diurne o să ajungă între -4 și 0 grade, iar media valorilor nocturne o să se situeze între -10 și -5 grade. Sunt așteptate precipitații temporare în zilele de 5 și 6 ianuarie, dar și după 8 ianuarie.