Meteo ANM 3-4 decembrie. Zonele din România unde va ninge mai ceva ca în basme

Meteo ANM 3-4 decembrie. Zonele din România unde va ninge mai ceva ca în basme
Cum o să fie vremea meteo. Unde o să ningă

Vremea se răcește! Iarna demonstrează că nu este chiar așa de blândă. Temperaturile o să scadă brusc în majoritatea regiunilor, însă mulți o să se bucure pentru că o să aibă parte de ninsoare ca în povești. Acest fenomen o să fie predominant în anumite zone.

Cod galben de vânt puternic și ninsoare. Ce regiuni o să fie afectate

O avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic și ninsoare a fost emisă de meteorologi! Vineri, 3 decembrie, până la ora 15:00, o să existe intensificări ale vântului la rafală 90 – 100 km/h, ninsoare viscolită și transport de zăpadă care o să determine scăderea vizibilității.

Aceste fenomene o să pună stăpânire pe județele Suceava și Neamț, dar o să fie prezente și la altitudini de peste 1.800 de metri. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Meteo. Unde o să ningă

Vremea nu o să fie chiar așa de bună începând de astăzi, 3 decembrie. Temperaturile încep să scadă în vestul, centrul și nordul țării. O să fie semnalate precipitații predominant sub formă de ploaie în estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei.

De asemenea, local, o să își facă apariția și ninsorile. Valorile termice o să se mențină peste mediile multianuale în regiunile din sud-sud-vest, însă precipitații locale, mixte și înnorări o să fie semnalate în timpul nopții. Cei aflați la munte o să aibă parte de multe surprize.

Mai exact, ninsorile o să predomine, iar izolat o să existe condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari. Același fenomen o să fie semnalat local și temporar în estul și sud-estul teritoriului.

La ce temperaturi trebuie să se aștepte românii

În nordul Moldovei o să existe temperaturi de 2…3 grade Celsius, în estul Transilvaniei o să se înregistreze valori de 16…17 grade Celsius, iar în sudul Dobrogei se așteaptă minime termice cuprinse între -8 și 3 grade Celsius, iar valorile o să fie mai ridicate pe litoral.

Ceața o să se formeze izolat și trecător.

Vremea în Capitală o să fie una extrem de capricioasă. Meteorologii anunță ploaie, iar precipitațiile mixte o să își facă apariția spre dimineață. Vântul o să sufle slab și moderat, însă o să existe intensificări în timpul nopții. Maximele o să fie de 13…14 grade, în timp ce minimele o să fie de 1…2 grade.

Frigul pune stăpânire pe România

Vremea o să se răcească în majoritatea zonelor în ziua de sâmbătă, 4 decembrie, iar frigul o să le dea mari bătăi de cap românilor pe timpul nopții. Toți trebuie să se aștepte la înnorări la începutul zilei și precipitații mixte în partea central-sudică a teritoriului.

În rest, cerul o să fie variabil, local cu nori joși dimineața și noaptea. Vântul o să aibă intensificări pe litoral și la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime o să se situeze între -3 și 7 grade, în timp ce minimele o să ajungă la -10 și 1 grad, fiind mai scăzute în depresiunile intramontane.

Ceața o să se formeze pe alocuri, iar izolat o să fie asociată cu depunerea de chiciură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI