Meteo ANM 28 martie – 25 aprilie. Ce fenomene vom îndura în următoarele 4 săptămâni

Meteo ANM 28 martie - 25 aprilie. Ce fenomene vom îndura în următoarele 4 săptămâni
Progonoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Dacă într-un articol publicat tot astăzi, 25 martie, vorbeam despre prognoza meteo ANM pentru următoarele 2 săptămâni, în cele urmează vă oferim prognoza pe patru săptămâni. ANM a publicat în această dimineață datele pentru perioada 28 martie – 25 aprilie a.c.

Progonoza în Europa pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo generalră, pentru Europa, arată o încălzire a vremii de la jumătatea lunii martie 2022. Cu toate astea, prognoza pe termen lung pentru Europa prevede o revenire a fenomenelor de vreme rece.De la jumătatea lunii martie 2022, valorile pozitive foarte ridicate ar trebui să aducă perioade calde surprinzătoare.

Vor apărea, mai târziu, valuri de căldură la începutul sezonului. Vor fi zile tropicale în principal în Marea Mediterană, în a doua jumătate a lunii martie 2022, dar și zile de vară și în Europa continentală.

În aprilie și mai 2022, se preconizează o scădere la valori negative, ceea ce ar trebui să însemne un model furtunos pentru părți din vestul și sudul Europei și rafale arctice de sfârșit de sezon cu înghețuri severe și chiar ninsori, temporar.

Progonoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Pentru perioada 28 martie – 4 aprilie a.c., ANM spune că din punct de vedere termic, temperaturile vor reveni la valorile normale pentru această perioadă din an. Cât despre posiblitatea apariției precipitațiilor, ANM anunță că în regiunile vestice și sud-vestice, dar mai ales în cele nord-vestice va exista această posibilitate.

Pentru următoarea săptămână, 4 aprilie – 11 aprilie a.c., valorile termice vor fi ceva mai ridicate pentru luna în care ne vom afla, în mai toată țara, iar precipitațiile vor fi mai preponderente în nord-vestul teritoriului.

Cea de a treia săptămână prognozată, 11 aprilie – 18 aprilie 2022, va avea valori termice pozitive și mai ridicate, în mare parte în sud-estul României, iar precipitațiile vor apărea în vestul, nordul și centrul țării, conform datelor ANM.

Ultima săptămână de prognoză, 18 aprilie – 25 aprilie a.c., va avea valori termice specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, spune ANM. Iar în ceea ce privesc fenomenele de precipitații, prognoza acestei săptămâni arată că vom avea cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru luna aprilie.

Cu alte cuvinte, începând cu a doua săptămână a lunii aprilie, vremea se va încălzi, și vom avea parte de mai mult soare, decât în această lună martie, și relativ puțină ploaie, în mai toată țara. Reamintim că prognoza pe cele patru săptămâni a fost publicată astăzi de ANM, pe site-ul său.