Meteo ANM 27 decembrie – 9 ianuarie. Cum va fi vremea la început de 2022

Meteo ANM 27 decembrie – 9 ianuarie. Cum va fi vremea la început de 2022
AVerizări de Cod Galben și ninsori, în aproape toată țara

Meteo ANM 27 decembrie – 9 ianuarie. Suntem pe final de an, ia vremea devine din ce în ce mai rece. ANM a emis deja câteva avertizări de Cod Galben pentru aceste zile, dar și prognoza meteo pentru primele zile din 2022.

Prognoza Meteo ANM. Vreme rece și precipitații

Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă este una plină de temperaturi scăzute și precipitații. Încă de ieri, ANM a emis mai multe antenționări, inclusiv două avertizări de Cod Galben.

Majoritatea fenomenelor vizate sunt sub formă de precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. Prognoza meteo ANM anunță că se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ.

În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de 27 decembrie, în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h spulberând zăpada.

Cele două avertizări de Cod Galben sunt valabile până astăzi, la ora 12:00, și au în vedere ploi, ninsori cantitativ însemnate și polei. Zonele afectate sunt Banatul, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania, dar și județele Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în zona municipiului București, precum și în județeleArgeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

În aceste zone, temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și local se va depune polei.

Meteo ANM 27 decembrie – 9 ianuarie

Conform noilor date pulicate de ANM, în Banat, în perioada 28 decembrie – 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.

Prognoza anunță în Crișana 8 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire. Pentru următoarele zile maximele vor coborî spre 4 grade, în medie.

Minimele vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4, chiar -3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie.

Prognoza meteo ANM anunță și pentru Transilvania schimbări al vremii în această ultimă perioadă din 2021. Începând de astăzi media temperaturilor maxime va fi de 3-4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6-7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, temperaturile maxime vor fi în scădere, astfel încât pe 9 ianuarie vor fi în medie 1-2 grade.

În nordul extrem temperaturi și mai scăzute

Nordul extrem al teritoriului, în Maramureș și în Moldova, temperaturile vor deveni din ce în ce mai scăzute, anunță prognoza meteo ANM.

Deși vom avea o încălzire a vremii în Maramureș, după data de 3 ianuarie valorile termice maxime vor ajunge la 1-2 grade. Valorile minime, tot după 3 ianuarie, vor ajunge la valori -4, chiar -3 grade, valori înregistrate pe 9 ianuarie.

De cealaltă parte, în Moldova, începând de astăzi, 27 decembrie, valorile ajung la -2 grade, ulterior crescând până spre 6 grade, în zielele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie.

În sud-estul țării, valorile acestor zile vor ajunge la 5-6 garde, între 27 decembrie și 3 ianuarie. După a treia zi din 2022, prgonoza meteo ANM anunță schimbări ale vremii, temperaturile ajungând la cel mult 4 grade.

Prognoza meteo ANM anunță în Muntenia și Oltenia vreme caldă. De Revelion temperaturi mai scăzute

Pentru sudul și sud-vestul țării, prognoza meteo ANM anunță pentru aceste zile temperaturi ridicate, ajungând la aproximativ 6 și 9 grade.

Pe 31 decemvrie, atât în Muntenia, cât și în Oltenia, vremea se va răci, valorile maxime ajungând la 2-3 grade. Ulterior, după 3 ianuarie, vremea se va răci considerabil, și vor oborî până spre -3 grade.

ANM anunță că la munte, în perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -2 grade în perioada 7-9 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7, -6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI