Meteo AMN 7-20 februarie. Iar vine frigul peste noi. Vești crunte de la meteorologi!

Meteo AMN 7-20 februarie. Iar vine frigul peste noi. Vești crunte de la meteorologi!
Trei avertizări emise de ANM pentru 7 și 8 februarie

Meteo AMN 7-20 februarie. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru următoarele zile trei avertizări. Două sunt de Cod Galben, iar unul de Cod Portocaliu, valabile astăzi și mâine, 8 februarie, până la ora 20:00. În afară de asta, ANM a emis și prognoza meteo până în data de 20 februarie. Conform acestora, vremea va fi schimbătoare în toată țara.

Trei avertizări emise de ANM

În intervalul 7-8 februarie, în anumite zone din țară, ANM anunță viscol puternic, mai ales în zonele montane, și intensificări ale vântului.

Avertizările de Cod Galben anunță că, in Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Fenomenele vor fi, îndeosebi, în zona înaltă, unde vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi, pe 10 februarie.

Fenomene de intensificări ale vântului au fost anunțate de ANM în Dobrogea, și în estul Munteniei. Conform datelor, aici vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55-65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50-55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Meteo AMN 7-20 februarie. Vreme schimbătoare în toată țara

ANM a emis astăzi prognoza meteo AMN 7-20 februarie, și conform acesteia, temperaturile for fi ceva mai mari pentru perioada în care ne aflăm.

De exemplu, în prima parte a prognozei, în Banat vor fi valori termice de 13 grade, pe 10 februarie. Ulterior, spune ANM, valorile termice  vor ajunge la 7-8 grade, maximele, iar minimele vor fi cuprinse între -1 și 1 grad.

Prognoza meteo AMN 7-20 februarie pentru Crișana anunță valori termice ridicate și aici. Vor fi înregistrate 12 grade, maximele, ulterior valorile scăzând la 7 grade, iar minimele vor fi între 1 și -2 grade.

Prognoza meteo AMN 7-20 februarie pentru vestul și nord-vestul teritoriului

În Transilvania, ANM anunță, de asemenea, valori ridicate pentru prima parte a prognozei meteo AMN 7-20 februarie.

Așa se face că pe 10 februarie, aici se vor înregistra maxime de 9 grade. Minimele vor fi cuprinse între 4 și 5 grade. După 11 februarie în Transilvania temperaturile vor fi de 8 grade, iar minimele de -6, -1 grad.

În Maramureș se anunță 8 grade pentru perioada 10-11 februarie, iar minimele vor oscila între -5 și -4 grade, începând cu data de 13 februarie.

ANM anunță valori relativ ridicate în Moldova și Dobrogea

Prognoza meteo AMN 7-20 februarie pentru estul și sud-estul țării vine cu valori termice ridicate. Astfel că, în Moldova se vor înregistra 11 grade, pe 11 februarie, minimele fiind de 4-5 grade.

În sud-estul țării, în Dobrogea, valorile termice vor ajunge la 12 grade. AM mai anunță că aici probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 7 februarie și după data de 12 februarie.

Prognoza AMN 7-20 februarie pentru Muntenia și Oltenia

În Muntenia și Oltenia, ANM anunță valori termice ridicate pentru luna februarie. Așa se face că în Muntenia se vor înregistra valori termice de 14 grade, pe 11 februarie. Ulterior valorile vor merge către 9 – 11 grade, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade.

În Oltenia, prognoza meteo AMN 7-20 februarie anunță temperaturi de 6-7 grade, la început, ulterior crescând spre 14 grade. Valorile minime de aici se vor situa între 4-6 grade, cu risc de precipitații între 13 și 16 februarie.

La munte, prognoza se menține una cu valori maxime scăzute, de -4 și cel mult 2 grade. Valorile minime sunt anunțate între -10 și -4 grade.