Meteo 22 septembrie – 18 octombrie 2021. Vine frigul în România, ce se întâmplă cu vremea

Meteo 22 septembrie – 18 octombrie 2021. Vine frigul în România, ce se întâmplă cu vremea
Meteo 22 septembrie - 18 octombrie 2021.

Meteo 22 septembrie – 18 octombrie 2021. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarea lună. Iată ce se întâmplă cu vremea în România.

Meteo 22 septembrie – 18 octombrie 2021.  Temperaturi în acest interval

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Potrivit specialiștilor, vremea se răcește drastic în zilele următoare, ajungând chiar și la 10 grade C.

Vremea în săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Regimul pluviometric o să fie fi deficitar în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului, cu excepția regiunilor sud-estice, unde local regimul pluviometric o să fie excedentar.

Valorile termice se anunță a fi mai mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, însă cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale și nord-estice.

Vremea în săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperaturile medii ale aerului se anunță a fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ce privește, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Temperatura medie a aerului o să aibă valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

În acest interval de timp, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. În ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, acestea vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea azi în România

Azi, vremea o să devină deosebit de rece pentru perioada aceasta în toate regiunile țării. O să plouă local și temporar în toate regiunile, cu excepția estului Transilvaniei, acolo unde precipitațiile o să își facă apariția numai în mod izolat. La munte, la altitudini mai mari de 2000 de metri precipitațiile o să fie sub forma de lapoviță și ninsoare, iar pe creste o să se depună chiar un strat subțire de zăpadă. Vântul o să sufle moderat în Carpații Orientali și în nordul Moldovei și slab, cel mult până slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 14 grade C în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sud-vestul Olteniei, și 11-16 grade în grade în Moldova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI