Meteo 14-17 martie 2021. Vești proaste pentru români: când scăpăm de iarnă

Meteo 14-17 martie 2021. Vești proaste pentru români: când scăpăm de iarnă
Informații meteo pentru intervalul 14-17 martie 2021

Iarna nu ne părăsește, chiar dacă ne apropiem de jumătatea lunii martie. Meteorologii anunță încă o perioadă de ger și de vreme rea, dar și un cod galben care va pune stăpânire pe nordul și vestul țării. Prognoza pentru perioada 14-17 martie 2021.

Primăvara a adus vreme de iarnă. Meteo 14-17 martie 2021: atmosfera va fi închisă și rece

În Europa, va predomina aspectul închis al vremii. Mai plăcut va fi în Peninsula Iberică și prin Italia. Precipitații abundente, sub formă de lapoviță și ploaie vin prin estul și sudul Franței, dar și prin vestul Germaniei și al Elveției. În rest, precipitațiile vor fi slabe.

La noi, înnorările cuprind treptat cea mai mare parte a teritoriului, iar aria precipitațiilor va fi în extindere, în special în sud-vest, dar și prin centru. Așteptăm ploi în zonele joase și lapoviță și ninsoare la munte. Pe alocuri, se va depune polei.

Se anunță temperaturi mai coborâte decât cele normale până la începutul lunii aprilie 

„Această săptămână va avea valori în creștere, pentru că deja în partea de vest a țării înregistrăm 13 grade Celsius, lucru care va fi semnificativ până duminică, când vor fi chiar și 17 grade Celsius în zonele extracarpatice. Vorbim și de o instabilitate atmosferică, ce va aduce precipitații sub formă de ploi, în special în partea de sud-vest și centru a țării, apoi ves-centru și nord. Săptămâna viitoare înregistrăm o scădere în regimul de temeperaturi, mai ales începând din partea de vest, centru, est a țării.

În continuare, doar în sudul Dobrogei și în sud-estul Munteniei să mai avem valori de 14-15 grade Celsius, dar cu precipitații predominante îndeosebi sub formă de ploaie și ninsori în Transilvania și zona montană. Următoarea săptămâna va fi caracterizată în general de valori termice ușor mai coborâte în toată țara. Cele mai mari abateri negative vor fi în partea de vest și în zona montană aferentă, ceea ce ar însemna că asta va fi elementul caracteristic până la sfârșitul acestei prime luni de primăvară. Practic, până la începutul lunii aprilie vom avea temperaturi mai scăzute decât cele normale”, a explicat Elena Mateescu, director general ANM, pentru B1 TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI