Messi, implicat într-un mare scandal. Cu cine s-a înjurat la meci: „Du-te-n p… mă-tii, cheliosule!”

de: Ștefan R. Apostol
14 10. 2020

Celebrul Lionel Messi a fost supărat la fluierul final la o victorie memorabilă asupra Boliviei. Meciul avea loc în vederea calificării la Campionatul Mondial, când echipa acestuia reușea prima victori împotriva Boliviei.

Messi, implicat într-un mare scandal

Argentina lui Leo Messi obținea o primă victorie în deplasare în La Paz. Era vorba de  parcursul ridicol de patru ani în care singurele goluri ale Argentinei în calificările la Cupa Mondială au fost fie marcate de Messi, fie ca autogoluri. A fost o victorie monumentală pentru echipa lui Messi, evidențiată prin modul în care au sărbătorit golurile și finalul meciului.

Messi și-a pierdut cumătul la finalul meciului cu rivala Bolivia, în 2005

Dar au existat probleme la sfârșitul jocului, deoarece tensiunile au escaldat puțin. Messi părea să fie puternic implicat și a avut câteva cuvinte dure pentru golgheterul Boliviei Marcelo Martins Moreno și antrenorul Lucas Nava. Acel meci a fost prima victorie a Argentinei în fața națiunii sud-americane din 2005. Meciul a marcat răzbunarea pentru infama înfrângere cu 6-1 pe care a suferit-o sub Diego Maradona în 2009.

Cu cine s-a înjurat la meci: „Du-te-n p… mă-tii, cheliosule!”

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că Messi a evitat complet titlurile, deoarece istoria tumultuoasă a Boliviei împotriva Argentinei era pe deplin afișată până la fluierul final. Acest lucru se datorează faptului că superstarul Barcelonei a fost în centrul atenției. Momentul relatat de presa vremii viza aparent cuvintele sale dure adresate lui Moreno și împotriva lui Lucas Nava.

Jucătorul este citat spunând: „Du-te-n p… mă-tii, cheliosule!”. Apoi, Messi este citat spunând: „Estuviste gritando todo el partido, boludo. Para que haces quilombo? Desde el banco estas gritandome todo el partido.„. Asta se traduce aproximativ pentru tine: „Ai țipat tot jocul. Ce faci necazuri? De pe bancă îmi strigi tot jocul.

Messi a reușit să se califice cu Argentina la umrătorul Campionat Mondial

Argentina nu a avut cel mai bun record în deplasare în Bolivia și vă puteți da seama pasiunea afișată de Messi și că a fost încântat de victorie, sărbătorind cu fiecare membru al personalului. Indiferent de motiv, scenele în care argetinianul și-a pierdut cumpătul par a fi întotdeauna întâmpinate cu surpriză. Scandalul de atunci a fost, totuși, o pată pe reputația sa ca jucător.

Atacantul argentinian  este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale. Nivelul său de calificare este prin excelență cu cel al rivalului său, Cristiano Ronaldo. În 2019, valora aproape 400 de milioane de dolari. Poate părea greu de crezut că cineva care a fost diagnosticat cu un deficit de hormon de creștere în copilărie, va deveni o senzație de fotbal. Messi a fost, fără îndoială, salvat de abilitățile sale atletice cu mingea la picioare.