Meseria despre care puțini știu că există în România. Este bănoasă și cu program flexibil

de: Sabina Anastasia
11 12. 2023

Situația economică actuală din România a determinat multe persoane, mai ales dintre cele tinere, să caute noi domenii de activitate. Există o meserie mai puțin cunoscută în țara noastră, foarte bine plătită și cu program flexibil, care ar putea să te intereseze. Iată despre ce este vorba!

Loc de muncă atractiv pentru cei care caută o schimbare a carierei

Dacă și tu ești în căutarea unui loc de muncă bine plătit, cu ajutorul căruia să poți lăsa grijile economice deoparte, ai ajuns la locul potrivit. În materialul de astăzi vom vorbi despre o profesie mai puțin cunoscută în țara noastră, care promite însă multe beneficii.

Un alt avantaj, pe lângă salariul bănos, este reprezentat de programul de muncă flexibil. Bineînțeles, pentru a atinge cel mai frumos nivel al acestei meserii, este necesar să construiești experiență, să continui procesul de învățare, să construiești relații și mai trebuie să le lași și îndrumat.

Citește și: Salarii mari pentru românii cu 8 sau 10 clase: locurile de muncă unde curg banii pe tine

Meseria care promite multe beneficii angajaților. În ce constă, de fapt

Ai auzit vreodată despre lobbiști? Ei sunt cei care acționează ca reprezentant legal al persoanelor fizice și al organismelor corporative în politicile guvernamentale care le afectează. Poți lucra atât în mediul privat, cât și la stat, în organizații, companii sau ca persoană fizică.

Către această meserie, la nivel de carieră, cu există un drum direct și garantat, fiindcă o bună cunoaștere a sistemului este detaliul ce te propulsează înainte și te ține în frunte. Un lobbist se implică în contact direct cu oficiali guvernamentali, pentru a le influența acțiunile, politicile sau deciziile.

Ce salariu anual are un lobbist, excluzând stimulentele și bonusurile

Pentru a deveni lobbist, practic un agent special care primește misiunea de a influența un parlamentar, trebuie să ai diplomă de licență în unul dintre următoarele domenii: relații publice, jurnalism, științe politice, drept. Procesul de învățare nu se oprește însă niciodată, fiind necesar să continui să studiezi.

Lobbyiștii lucrează în organizații, companii sau ca persoane fizice, salariul anual de bază fiind de 75.000 de euro, potrivit indeed.com. Pe lângă veniturile financiare, angajații beneficiază și de stimulente și bonusuri din acorduri exclusive.

Citește și: Salariu de 7.000 de lei pentru începători în România. Meseria pe care mulți o evită

Ce trebuie să faci, pentru a te putea dezvolta ca lobbist și pentru a avansa în carieră

  • Să deții diplomă de licență în: relații publice, jurnalism, științe politice sau drept.
  • Să participi la cursuri și seminarii, pentru a te putea dezvolta.
  • Să obții certificate care să îți pună în evidență cunoștințele și abilitățile.
  • Să creezi o rețea la care să nu renunți niciodată și să nu o banalizezi.
  • Să primești îndrumări și sfaturi din partea mentorilor.
  • Să fii cât mai aproape de Guvern.