Mesajul lui Raed Arafat pentru mesajele false despre cazurile de coronavirus în România. Situația oficială

de: Ana Chivu
26 02. 2020

Raed Arafat a afirmat în cursul zilei de marți, la Sinteza Zilei, că autoritățile române nu ascund situația reală din țară. Ce spune șeful DSU despre panica instalată în România și despre situația actuală?

Raed Arafat, situația oficială din România: Sunt false cazurile de coronavirus din țară?

Situația din lume i-a amploare și alarmează din ce în ce mai multe țări. După ultimele evenimente, România s-a isterizat și ea. Cuprinsă de panică după cazul italianului infectat cu coronavirus care s-a reîntors în țara natală după o vizită pe meleagurile noastre, românii au început să se gândească la ce e mai rău. Raed Arafat a susținut ieri, 25 februarie, în cadrul Sintezei Zilei, că este exclus ca autoritățile române să ascundă eventualele cazuri de coronavirus pentru a nu panica populația. Acesta mai arată și faptul că situația reală este prezentată în totalitate.

„Exclus! O țară care ascunde infecțiile cu coronavirus și nu le anunță public va fi foarte condamnată pe plan internațional. Nu poți să spui că ascunzi câteva cazuri în România ca nu ai vrut să creeazi panică! Nu merge așa! Și aceste cazuri se raportează imediat Organizației Mondiale a Sănătății, Direcției Generale pentru Sănătate de la Comisia Europeană, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, se anunță toate țările din jur”
Raed Arafat 

Raed Arafat, despre mesajele false despre coronavirus din România

„Toate celelalte pot rămâne doar speculații”

Tot ieri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a încercat să-i liniștească pe români recomandându-le să nu ia în considerare decât anunțurile oficiale făcute de autorități, nicidecum zvonurile care perindă prin mediul online și nu numai. Întrebat cum va fi anunțat primul caz de coronavirus din România, Arafat a susținut că o informație oficială va fi de ajuns.

Mai mult decât atât, a subliniat că „până nu apare ceva de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul de control al bolilor din SUA (CDC), Centrul european de control al bolilor (ECDC), toate celelalte pot rămâne doar speculații.”