Mesajul lui Klaus Iohannis către SRI. Ce se întâmplă în aceste zile

Decizia importantă care-i privește PE TOȚI românii

Aniversarea a 30 de ani de la înființarea Serviciului Român de Informații a fost o ocazie pentru președintele Klaus Iohannis să reitereze ideea că implicarea acestei instituții, în plină criză pandemică, „este de un real folos factorilor de decizie”.

Iohannis către SRI: „Vă revin responsabilități sensibile”

Președintele a insistat pe ideea că, mai ales într-o situație complexă cum e cea pe care o traversăm acum, rolul SRI e esențial în păstrarea echilibrului în societate și că Serviciile au competența și abilitatea de a preveni sau combate efectele imprevizibilității.

„Vă revin responsabilităţi pe domenii sensibile, precum cyberintelligence, prevenirea şi combaterea terorismului, contraspionaj, ameninţări transfrontaliere, securitate economică, apărarea drepturilor şi valorilor constituţionale şi protecţia informaţiilor clasificate”, transmite Klaus Iohannis. (…)

Iohannis a mai spus că adaptabilitatea SRI e dovada că instituția poate face față provocărilor neanticipate.

„Serviciul Român de Informații s-a adaptat permanent provocărilor noului climat internaţional de securitate, îndeplinind, în acelaşi timp, cerinţele specifice pentru realizarea angajamentelor asumate de România, în calitatea sa de membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene şi de partener strategic al Statelor Unite ale Americii”.

Mesajul președintelui către SRI
Mesajul președintelui către SRI

Ordonanță de Urgență pentru amânarea plății ratelor la bancă

În sprijinul cetățenilor țării, este dată o Ordonanță Guvernamentală de amânare a ratelor bancare pe o perioadă maximă de 9 luni. Potrivit unui comunicat BNR, și IFN-urile se află sub imperiul acestei ordonanțe. Vor beneficia de amânarea plății ratelor până la 9 luni persoanele fizice și juridice. Tot ce trebuie să facă e să sune la bancă și să ceară amânarea. Ulterior, vor primi aprobarea printr-un sms.

Este important să se înțeleagă că este o amânare și nu o anulare a ratelor. Acestea vor trebui plătite, în funcție de politica fiecărei bănci. Toate persoanele fizice afectate de Covid sau care sunt în dificultate financiară (șomaj tehnic) vor beneficia de această amânare.

Băncile și IFN-urile care nu se supun riscă amenzi până la suspendare. Dacă e votată azi, OUG intră în vigoare de mâine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI