Mesajul emoționant de pe sicriul lui Nicu Covaci. Ce scrie pe coșciug, cuvintele sunt dureroase VIDEO

de: Ștefan R. Apostol
06 08. 2024

Pe 2 august, deși mulți se așteptau, s-a produs inevitabilul, din păcate. Marele rebel Nicu Covaci se stingea dn viață, după o perioadă grea, de luptă cu o boală nemiloasă. Deși artistul avusese altă dorință, familia a decis altfel, iar cei aflați la priveghi au văzut și mesajul emoționant de pe sicriul lui Nicu Covaci, iar cuvintele sunt dureroase.

România este în doliu, după decesul lui Nicu Covaci

Unul din cei mai importanți exponenți ai generației sale, Nicu Covaci și-a lăsat amprenta asupra muzicii rock românești, prin crearea unuia din cele mai emblematice fenomene rock ai anilor 70, Phoenix.

Alături de alte nume ce au răms în istoria muzicii românești, precum Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, și toți ceilalți membrii ai trupei, marele rebel Nicu Covaci a reușit să lase o moștenire culturală de excepție.

Din păcate, anii, boala și o operație pe creier aveau să-l slăbească, și în cele din urmă să-și găsească sfârșitul la cei 77 de ani pe care artistul îi avea. România este încă în doliu, iar familia, colegii, prietenii și apropiații îi stau de de veghe.

Filarmonica din Timișoara, ultima escală

Regretatul artist se stingea din viață pe 2 august, iar colegii de trupă erau cei care aveau să facă anunțul pe rețelele de socializare:

„De azi ne așteaptă, dincolo. Cel care ne-a dat nume. Prin tot ce ne-a lăsat moștenire. Nicu Covaci este, de azi, pururi, nemuritor”, au scris membrii trupei Phoenix pe Facebook.

După șocul acestor vești, s-a aflat că trupul neînsuflețit al actorului va fi depus la Filarmonica din Timișoara. Cei care i-au adus un ultim omagiu aici, aveau să descopere sicriul alb în care a fost depus, precum și un mesaj emoționant, iar cuvintele regăsite sunt unele dureroase.

Care este mesajul emoționant de pe sicriul lui Nicu Covaci

Cei prezenți în sediul Filarmonicii din Timișoara, au descoperit sicriul alb al artistului, în care va fi dus pe ultimul drum. Depus în foaierul instituției, pe sicriu a fost inscripționat un mesaj emoționant, versurile uneia din cele mai importante piese semnate de trupa a cărei lider i-a fost atâția ani:

„Fie să renască numai cel ce har
are de-a renaște, curățit prin jar,
din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum,
stăzi ca și mâine, pururi și acum..”

Versuri sunt semnate de Șerban Foarță și Andrei Ujica, și sunt din cântecul intitulată „Phoenix”, la care i s-au adăugat aceste versuri în 2015, de pe unul din cele mai bune albume rock ale trupei, „Cantafabule”, apărut în 1975, la casa de discuri Electrecord.

Ne luăm la revedere de la un titan al rockului românesc, liderul unei trupe ce avea să schimbe cu totul fața muzicii acelor ani 70, și care nbe-a lăsat o moștenire culturală de excepție.

Dumnezeu Să-l Ierte!