Coronavirusul a schimbat rapid coordonatele GPS ale vieții fiecăruia. Unii mor, alții se închid în case. Pentru cei care au mai putut alege autoizolarea, fuga la supermarketuri a fost principiu de bază. Precauți și speriați, oamenii și-au făcut provizii, însă cumpărăturile lor în cantități mari dăunează și, dacă situația nu este ținută sub control de cei responsabili, se poate ajunge rapid la o criză de alimente. Unii dintre cei care au adus în prim-plan această problemă sunt cei de la Profi.
Teama de coronavirus a dus românii în supermarketuri. Potrivit celor spuse de George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, din magazine se cumpără ca de sărbători, în special produse neperisabile, cum sunt conservele. Bădescu susține că, în scurt timp, stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare, recunoscând, în același timp, că există posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.
„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, a spus specialistul.
Cumpătarea și chibzuința nu au intrat în calcul în aceste zile, atitudine, de altfel, de înțeles, căci frământările oamenilor sunt multe. Însă, dacă situația va continua astfel, pe lângă faptul că unii vor rămâne fără produse, în timp ce alții au casele blindate, se poate ajunge și la o criză a alimentelor. Pentru a evita acest eveniment, într-un supermarket Profi din București este pus un afiș care informează clienții că lanțul de magazine va vinde alimente de bază în porții.
„Din dorinţa de a asigura produse de bază tuturor clienţilor noştri, limităm achiziţia următoarelor alimente la 6 bucăţi pe fiecare bon fiscal: zahăr, ulei, făină şi mălai. Îndemnăm totodată clienţii să fie cumpătaţi şi solidari cu semenii lor” – anunț Profi.