Mesajele culorilor. Ce înseamnă și ce transmite fiecare culoare în parte

de: Daniel Ștefan
04 06. 2019

Află în rândurile următoare ce înseamnă și ce transmite fiecare culoare în parte. Fiecare culoare transmite un anumit mesaj sau sentiment și au un efect mult mai profund asupra psihicului uman decât ai crede.

Culorile sunt principalul aspect pe care-l au în vedere designerii de orice fel. Publicitatea mizează, de asemenea, foarte mult pe culori deoarece, în funcție de modul în care sunt alese și combinate, pot atrage mai mulți clienți sau, cel puțin, pot atrage atenția.

Și în ceea ce privește designul interior culorile au o importanță deosebită și trebuie alese cu grijă dacă vrei un dormitor în care să te odihnești bine sau o sufragerie primitoare.

Ce înseamnă și ce transmite fiecare culoare

Roșu este o culoare stridentă care inspiră putere, virilitate, erotism, emoții puternice. Despre persoanele care poartă haine roșii sau cu nuanțe derivate din această culoare se poate spune că sunt încrezătoare, nu sunt timide și vor să atragă atenția. În general, roșul provoacă, incită.

Galben, bej, portocaliu sunt culori care transmit curaj, energie, dar despre galben se zice și că este culoarea geloziei. De asemenea, dă senzația de căldură, de intimitate și este mai stridentă decât roșul.

Despre violet se spune că are mai multe semnificații. Este o culoare controversată. Pe de o parte, este culoarea creativității, imaginației și a înțelepciunii. Pe de altă parte, însă, este și culoarea suferinței, are un efect neliniștitor, descurajator, chiar malefic. Alții spun că este culoare indiferenței, dar, în același timp, e o culoare care atrage atenția.

Albastru inspiră liniște, este culoarea intelectualității. Nu întâmplător designerii recomandă vopsirea pereților dormitorului cu nuanțe de albastru. Îmbie la liniște, relaxare, fiind u culoare rece. Albastrul deschis sugerează setea de cunoaştere, dar şi nevoia de odihnă şi relaxare. Albastrul electric este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său existent de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte.

Verdele semnifică bogăție, belșug și virilitate. În plus, la fel ca albastrul, predispune la liniște, la relaxare, creează bună dispoziție.