PSD, mesaj belicos la adresa lui Iohannis. De ce a făcut partidul asta

de: Diana Radu
01 02. 2019

Partidul Social Democrat a postat, pe data de 1 februarie, un mesaj pe pagina oficială de Facebook către preşedintele Klaus Iohannis, după publicarea în dezbatere publică a bugetului pe 2019. Ce i-a transmis.

Social-democraţii i-au transmit un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis printr-o postare pe Facebook, prin care îi transmite să nu se bage unde nu îi fierbe oala: „În final, un mesaj special pentru președintele Iohannis: Nu vă mai amestecați în lucrurile pe care nu le înțelegeți! Vă mulțumim”, a scris PSD pe Facebook, potrivit Digi24.

Social-democraţii au mai subliniat în postarea, că creșterea investițiilor reprezintă principala țintă a bugetului pe anul 2019. Practic, aceștia au repetat concluzia lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care afirma că cifrele arată bine.

„Domeniile prioritare sunt investițiile în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei), investițiile în educație (două miliarde lei), investițiile în aparatura medicală (1,8 miliarde pentru incubatoare, ecografe, RMN-uri etc) și investițiile în dezvoltarea locală (2,5 miliarde prin PNDL, pentru școli, grădinițe, drumuri locale, canalizări și alimentări cu apă etc.). Sunt de asemenea asigurați toți banii pentru pensii și salarii, inclusiv pentru majorările prevăzute în acest an conform programului de guvernare”, spun cei de la PSD.

În postare se mai precizează că, prin proiectul de buget pe 2019, cresc substanțial și sumele alocate primăriilor și consiliilor județene, iar 99,9% dintre aleșii locali apreciază noul buget. „Tot în acest an, România va depăși pragul de 1.000 miliarde lei la Produsul Intern Brut. Deci cifrele arată bine”, mai spune PSD.

Ludovic Orba, președintele PNL, a criticat dur prioiectul de buget pentru 2019. În acest sens el afirmă că „cifrele sunt puse din burtă, rata inflaţiei propusă de 2,8% e science fiction, iar cursul leu – euro estimat la 4,67 lei este o minciună gogonată.”

Proiectul bugetului de stat pe 2019 a fost publicat în ultima zi din luna ianuarie, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Proiectul va sta în dezbetere publică până săptămâna viitoare, când va fi adoptat de Guvern, şi, ulterior, trimis la Parlament. Anul acesta s-a înregistrat o întârziere de peste două luni, după ce, anii trecuţi, proiectul a fost adoptat în luna decembrie, de Parlament.