Mesaj ironic de la Biserica Romano-Catolică pentru Dragnea: „Am un proces azi. N-am putut să mă internez ca să scap”

Mesaj ironic de la Biserica Romano-Catolică pentru Dragnea: „Am un proces azi. N-am putut să mă internez ca să scap”

Purtătorul de cuvânt al Arhiescopiei Romano Catolice, Francisc Doboș, a ironizat situația în care a ajuns liderul PSD, Liviu Dragnea, nevoit să se interneze din cauza durerilor de spate.

Numai că luni era programat un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, termen la care Liviu Dragnea nu s-a prezentat.

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiescopiei Romano Catolice și-a început astfel mesajul publicat pe Facebook:

„Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc și să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru că procesul meu e unul de conștiință.”

Ulterior, preotul a explicat semnificația introducerii. Ar fi vrut să le transmită celor care îi urmăresc pagina de Facebook despre ipocrizie, o temă pe care a tot amânat-o și pe care a explicat-o în timp ce liderul PSD se afla internat într-un spital pentru că suferă de hernie de disc.

„Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecţia despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie. Ipocrizia (încerc să o demasc mai întâi în mine). Să fim persoane, nu personaje”, a scris Doboş pe contul său de Facebook. „Ipocrizia “ne face să transformăm viaţa în teatru în care să recităm pentru o audienţă; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj. Şi există o mare diferenţă între persoană şi personaj. Personajul înseamnă corupţia persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică şi esenţială, personajul este ficţiune şi artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu.” Francisc Doboș

Liviu Dragnea, internat din cauza durerilor de spate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost internat iar doctorii ar urma să stabilească dacă are nevoie de operație.

Într-o intervenție telefonică la postul TV Antena 3, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a spus că Liviu Dragnea ar suferi de o dublă hernie de disc.

„Nu era recomandat să stea în picioare, el trebuia să stea la pat. Medicii au stabilit aseară să îl interneze și i-au interzis să iasă din spital, să înceapă să își facă tratament. Vor decide medicii dacă este nevoie de operație, intervenție chirurgicală sau nu în cursul acestei zile. În orice caz nu l-au lăsat să se deplaseze. Au zis că a riscat foarte mult cu acele dureri să meargă în tot turneul prin țară.” Codrin Ștefănescu

Liviu Dragnea ar fi trebuit să participe duminică la alegerile din organizația PSD Brăila, unde ar fi urmat să-și continue turneul electoral înainte de scrutinul europarlamentar din 26 mai. Iar luni era așteptat la instanța supremă pentru un nou termen în dosarul privind angajările fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI