Meniul pe care l-a avut Regele Charles în România. Alimentele pe care le-a consumat în țara noastră
La numai o lună de la încoronare, Regele Charles a venit în România. Peisajele, mâncarea și oamenii sunt doar câteva dintre lucrurile care i-au câștigat inima monarhului. În cele câteva zile de vacanță, aceasta a vizitat locururile dragi lui și s-a delectat cu preparate românești. Dintre acestea nu au lipsit zacusca de Covasna.
Pentru câteva zile, Regele Charles s-a retras în România, mai exact în Valea Zălanului. Monarhul a petrecut momente frumoase în comapnia localnicilor și a turiștilor. În cadrul vizitei, acesta a organizat și un picnic. Invitați la aceasta au fost toți sătenii și turiștii care se aflau în zonă. Dacă sâmbătă au participat doar câteva familii, în ziua următoare au participat zeci de oameni. Cei prezenți au avut ocazia de a-i strânge mâna regelui.
Regele Charles nu s-a rezumat doar la un simplu salut ci a și vorbit cu lumea. Printre discuții și-au mai făcut loc și câteva glume. De asemenea, Regele Charles s-a declarat fascinat de mulțimea de plante medicinale care pot fi găsite în România. Nu numai comportamentul acestuia a stârnit admirație ci și ținuta pe care a ales-o. Aceasta a fost una extrem de simplă și deloc sofisticată.
”Așa a zis regele, că aicea, la un metru pătrat sunt atâtea plante medicinale câte la un hectar acolo în Anglia și de aceea îi place”, a spus Eva Blega, localnică, potrivit stirileprotv.ro
Ce a mâncat Regele Charles în timpul vizitei?
Nu numai plantele medicinale l-au impresionat pe rege ci și preparatele românești. În cele câteva zile în care a stat în România, acesta a optat pentru un meniu diversificat. Astfel, acesta s-a putut bucura din plin de aceste preparate. Din meniul monarhului nu au lipsit zacusca de Covasna, brânza maturată sau murăturile. Mai mult, acesta se pare că a avut și o cerere specailă pentru preotul din sat.
„Eu sunt preotul satului de un an și regele m-a întrebat dacă am vin bisericesc. I-am spus că am, astfel că i-am pregătit câteva sticle. Am adus niște dulciuri, ca să ne simțim bine și felicitarea din partea preoților romano-catolici din Ardeal”, a spus preotul, potrivit Adevărul.
Foarte mulți români se întreabă cât a fost Regele Charles dispus să scoată din buzunar pentru aceste preparate. Prețurile pornesc de la 8 lei și pot ajunge până la 90 de lei. În total, pentru acest meniu de vis, Regele Charles a achitat aproximativ 225 de lei.
- Zacuscă de Covasna – 18 lei / borcan
Cașcaval de Covasna – 47 lei / kg
Brânză maturată – 87 de lei / kg
Pită de casă – 8 lei
Murături de Valea Zălanului – 11 lei / borcan
Gem de rubarbă – 22 de lei / borcan
Miere de albine de Valea Zălanului – 18 lei / borcan
Vin bisericesc – 14 lei / litru