Meniul de Paște al lui Liviu Dragnea. Ce va mânca din închisoare fostul șef PSD

de: Năstase Mirabela
01 05. 2021

Deținuții din închisorile din România, printre care Liviu Dragnea și Radu Mazăre, vor avea un meniu adaptat la sărbătorile pascale, meniu ce include ouă roșii, cozonac și carne de miel.

Meniul de Paște al lui Liviu Dragnea

Așadar, politicieni renumiți precum Liviu Dragnea, fostul lider al partidului PSD, ori Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, se vor putea bucura de bucate tradiționale de Paște. Prin urmare, în prima zi de Paște, deținuții vor mânca la micul dejun ceai, pâine, brânză și mezeluri. Dar masa de prânz va fi una festivă și va conține un ou roșu, pâine, ceapă verde, ridichi și drob. Vor servi și ciorbă de miel/porc/vită/pui, în funcţie de regim ori religie, au spus surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), potrivit Antena3.

De asemenea, la felul doi, deținuții vor avea piure de cartofi cu friptură de porc/vită/ miel/pui, iar ca desert vor primi 200 de grame de cozonac şi o băutură răcoritoare fără zahăr. Și pentru cină meniul va fi unul consistent, astfel că deținuții vor mânca înainte de culcare pilaf cu porc, vită, miel sau pui.

Și dacă pentru prima zi de Paște meniul s-a încheiat, urmează a doua zi de Paște, când vor avea, de asemenea, un meniu festiv. Astfel, deținuții vor primi la micul dejun ceai, brânză, marmeladă, mezeluri, în funcție de regim și de religie. Prânzul va fi similar cu cel din prima zi de Paște, numai că friptura o să fie înlocuită cu iahnie de fasole cu cârnați.

De precizat este că anul acesta, deținuții o să poată să primească vizite, dar și un pachet din partea rudelor. Iar la cină, deținuții vor mânca paste cu brânză.

De ce nu a fost eliberat condiționat Liviu Dragnea

Amintim că în ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis să nu îl elibereze condiționat din Penitenciarul Jilava, întrucât, arată în motivarea sentinței,  ”nu și-au format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Mai mult decât atât, judecătorii indică că ”scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului”, adăugând că ”raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale”.

”Eliberarea petentului din pedeapsa, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale”, au mai aratat magistrații.