Liviu Dragnea nu scapă de închisoare. Decizia judecătorilor de astăzi

Liviu Dragnea nu scapă de închisoare. Decizia judecătorilor de astăzi
Decizia Judecătoriei Sector 5 nu este definitivă

După ce săptămâna trecută câștiga o bătălie, astăzi Liviu Dragnea aștepta o nouă decizie. La jumătatea săptămânii trecute fostul lider PSD depunea o cerere pentru eliberare condiționată. Decizia de a i se recunoaște un număr de zile ca și lucrate ar fi putut conta în decizia judecătorilor de astăzi. Numai că decizia nu este una pe placul fostului lider PSD.

Liviu Dragnea primește o decizie dură astăzi

După tot tăvălugul de săptămâna trecută, când bucuros Liviu Dragnea câștiga procesul cu Penitenciarul Rahova, era optimist cu privire la eliberarea sa condiționată. Decizia era așteptată pentru astăzi, 27 aprilie, și conform apropiaților politicianului, ar fi trebuit să fie una pozitivă.

Cererea de eliberare condiționată, aflată pe masa judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5, a primit astăzi o rezoluție. Înainte de a se fi dat decizia Liviu Dragnea le cerea judecătorilor să-i acorde eliberarea condiționată, declarând:

„Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat.

Am stat destul aici, nu reprezint un pericol pentru societate şi las la aprecierea dumneavoastră.”, ar fi declarat azi Liviu Dragnea judecătorilor.

Conform surselor judiciare, audierea lui Liviu Dragnea s-a făcut prin videoconferință, iar decizia dată de judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 a fost una dură. Deși optimist, decizia de astăzi vine ca un glonte pentru Liviu Dragnea, care spera să fie acasă de Paște.

Decizia Judecătoriei Sector 5

Decizia de astăzi nu este una definitivă și poate fi atacantă de avocații lui Liviu Dragnea la o nouă înfățișare. Deși se aștepta la o decizie favorabilă, ca în cazul reclamațiilor împotriva Penitenciarului Rahova, judecătorii nu au ținut cont de cererile înaintate de avocați.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021”, se arată în decizia instanţei de judecată.

Pe 23 aprilie câștiga procesul intentat Penitenciarului Rahova, judecătorii dându-i câștig de cauză în privința zilelor nerecunoscute ca zile lucrătoare. Conform legii zilele lucrate în penintenciar se pot adăuga la scăderea zilelor de încarcerare.

Aceeași judecători de pe lângă Tribunalul Sector 5 obligau administrația Penitenciarului Rahova să-i adauge ca zile lucrate perioada 02.07.2020-15.09.2020 şi 16.09.2020-28.01.2021. Cât despre perioada cât a fost internat în spitalul penitenciar, judecătorii i-au respins cererea de recunoaștere ca fiind zile lucrate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI