Meningita a ucis fără semne: ultimele ore din viața elevei de la „Lazăr”. „Nimic nu prevestea moartea”

Meningita ucide. Și autoritățile încearcă să refacă filmul morții elevei de la liceul „Gheorghe Lazăr”, ucisă, joi, de această boală.

Serviciul de Ambulanță București a prezentat pas cu pas, oră cu oră, evoluția fetei înainte de moarte. Reprezentanții instituției precizează, însă, că starea ei „nu prevestea evoluția ulterioară”, adică decesul.

În vârstă de 18 ani, tânăra acuza dureri abdominale. După o primă intervenție a medicilor, a refuzat internare.

A urmat, însă, încă un apel la 112 din partea familiei, la 4 ore după prima intervenție. Pacienta a fost dusă la Spitalul Universitar. De acolo, a fost transferată la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Deja se afla în stare critică.

Meningita a ucis. Semnele au venit prea târziu                     

În data de 17 aprilie 2019, în jurul orei 23.03 minute se înregistrează la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov un apel venit prin numărul unic 112 pentru eleva de la  „Gheorghe Lazăr”. Acuza  dureri abdominale, febră peste 39 grade, vărsături, scaune diareice. Cazul este încadrat la dureri abdominale, urgență de cod galben.

„La ora 23.35 de minute se reușește cuplarea cazului cu o resursă mobilă, o ambulanță de urgență cu medic. Medicul ajunge la caz in jurul orei 23.50 minute, găsește pacienta conștientă, cooperantă, echilibrată hemodinamic și respirator, cu simptomatologie abdominală nespecifică. Pacienta afirmă că a prezentat mai multe scaune diareice, vărsături și a avut febră peste 39 grade. La examenul obiectiv pacienta prezintă febră 38 de grade și durere abdominală difuză.” Ambulanța București – Ilfov

Pacienta ar fi început să se simtă mai bine, spun medicii:

„Nu prezenta semne de iritație meningeală și nici semne de iritație peritoneală, durerea abdominala fiind difuză și nespecifică. I s a administrat o perfuzie de rehidratare cu tratament antialgic după care pacienta s-a simțit mai bine, scăzând în intensitate durerea abdominală.” Ambulanța București – Ilfov

A doua intervenție, după 4 ore

Și într-un alt pasaj din comunicatul prezentat presei Ambulanța București-Ilfov insistă că nu existau semne care să ducă cu gândul la o situație gravă:

„În timpul consultației și al tratamentului pacienta nu a prezentat niciun fel de semn sau simptom care să anunțe evoluția ulterioară a cazului. La finalul tratamentului medical a propus familiei și pacientei să meargă la spital pentru investigații suplimentare.Familia și pacienta au refuzat internarea iar acest lucru s-a consemnat prin semnatură. Nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară.” Ambulanța București – Ilfov

În jurul orei 3.30 se înregistrează o nouă solicitare prin 112, pentru aceeași pacientă, precizează reprezentanții de la Serviciul de Ambulanță.

„De data aceasta, mama afirmă că au aparut o erupție pe corp, pete ca niște vânătăi. În 12 minute din momentul solicitării ajunge o ambulanță de tip B2 la adresă, găsește pacienta echilibrată hemodinamic respirator, cu febră și erupție cutanată. Monitorizează pacienta și o transportă la cel mai apropiat spital de urgență, respectiv Spitalul Universitar de Urgență București, unde pacienta rămâne pentru investigații. La ora 6:38.37, SUUB solicită prin 112 o ambulanță cu medic pentru un pacient critic, aceeași tânără de 18 ani pentru a fi transportată la IN Matei Balș.” Ambulanța București – Ilfov

Câteva ore mai târziu, tânăra s-a stins la câteva ore după ce a ajuns la „Matei Balș”. Echipajele de la ambulanță spun că s-au confruntat cu un caz aparent simplu, fără simptomele așteptate în astfel de situații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI