Meghan Markle sau Regina Charlotte – cine a fost prima cu rădăcini africane în Casa Regală Britanică

Meghan Markle sau Regina Charlotte – cine a fost prima cu rădăcini africane în Casa Regală Britanică

În mandatul presedintelui american Barak Obama, SUA a celebrat alegerea primului președinte american de culoare. Deși mult mai conservatoire, unele monarhii europene au avut și reprezentanți ai căror strămoși nu erau doar caucazieni, ci și africani. Un caz celebru este cel al reginei Charlotte.

Regina Charlotte (1744 – 1818) a Marii Britanii, a fost soția lui regelui George al III- lea si, la fel ca si el, avea descendență germană, însă se presupune că a avut și strămoși de origine africană.

Regina Charlotte este celebrată în orasul cu același nume din Statele Unite ale Americii. Monumentul sculptat în bronz al reginei Charlotte, care se presupune că a fost prima regină de culoare a Angliei, poate fi văzut lânga aeroportul de lângă Carolina de Nord.

În mijlocul orașului se află o altă statuie a reginei Charlotte, în care aceasta apare plimbându-se însoțită cu doi câini. De asemenea, orașul Charlotte mai este denumit Queen City, chiar dacă imediat după ce orașul a fost numit în memoria sa a izbucnit Războiul de Independență american.

Muzeul de Arta al orasului deține un portret al reginei Charlotte realizat de pictorul scoțian Allan Ramsay, în care regina Angliei apare ca o tânără de 17 ani, îmbracată cu o rochie elegantă, la un un an dupa ce s-a măritat cu regele britanic George al III-lea. De la acest tablou a pornit ideea potrivit căreia regina ar fi avut rădăcini în Africa. Dacă în SUA este o celebritate în Marea Britanie regina Charlotte este cunoscută doar descrierilor realizate de dramaturgul Alan Bennett în caeeste numită „soția regelui «nebun» George al III-lea”. Prea puțini englezi știu că regina Charlotte a fost cea care a fondat Grădinile Kew, ca ea a adus pe lume nu mai puțin de 15 copii și ca a fost o ocrotitoare a artelor de care s-a bucurat chiar și Mozart.

Totuși controversa rămâne și încă istoricii se întreaba dacă există argumente sufieciente în favoarea tezei cum ca regina Charlotte a fost prima regina de culoare a Angliei și drept urmare și actualii monarhi britanici ar avea urmași descendenți africani, cu mult înaintea includerii lui Meghan Markle în cadrul casei regale britanice

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI