19 sept. 2023 | 15:57

Mega Image a transformat o biserică în supermarket. Cum este posibil și unde se găsește locația

News
Mega Image a transformat o biserică în supermarket. Cum este posibil și unde se găsește locația
Biserică transformată în supermarket în Belgia

În întreaga Europă, bisericile și alte clădiri religioase creștine sunt din ce în ce mai goale. Susținătorii spun că nevoia de reparații și îngrijire a clădirilor este costisitoare, astfel că acestea ajung să capete alte întrebuințări, cum ar fi hoteluri, întreprinderi de alpinism sportiv, săli de dans și, de ce nu, supermarketuri. Iată unde se întâmplă acest lucru deja.

Biserică transformată în supermarket în Belgia

Grupul belgian Delhaize, care deţine în țara noastră reţeaua de magazine Mega Image, a devenit oficial, proprietarul bisericii Sfânta Ana din oraşul Gent, Belgia. Entitatea a primit, în sfârșit, autorizația definitivă de a deschide un punct de vânzare în interiorul bisericii, o clădire protejată pe care dorește să o transforme în supermarket.

Biserica era goală de ceva vreme, astfel că, în urmă cu patru ani, autoritățile orașului Gent au aprobat planurile lanțului de supermarketuri de a deschide un magazin în clădirea protejată. Planurile aprobate includ, de asemenea, un bar și un restaurant. În plus, zona din jurul bisericii va fi transformată într-un mic parc.

Compania a devenit proprietară a clădirii pentru următorii 99 de ani

Delhaize și-a dezvăluit planurile pentru un supermarket în biserică în urmă cu peste 4 ani, dar au existat numeroase obiecții din partea localnicilor. Opozanții au sesizat autoritățile provinciale și chiar Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă din Belgia, dar obiecțiile au fost respinse.

Aceștia au mers mai departe și au sesizat la consiliul de contestare a licențelor, dar și această entitate a decis că obiecțiile erau nefondate. Toate posibilitățile legale de a contesta supermarketul au fost acum epuizate, astfel că grupul Delhaize a semnat luni, 18 septembrie, contractul de cesionare.

Biserica Sfânta Ana din oraşul Gent, Belgia

Biserica Sfânta Ana din oraşul Gent, Belgia

Compania va fi proprietara clădirii pentru următorii 99 de ani, urmând ca după această perioadă, oraşul Gent să devină din nou proprietar al bisericii.

Citește și: De unde provine laptele de la Mega Image și din ce este făcut, de fapt. E la jumătate de preț față de alte mărci

Se va respecta identitatea bisericii

Lanţul de magazine a dat asigurări că deși va deschide un supermarket în incinta lăcașului de cult, identitatea acestuia va fi respectată. Drept urmare, nu vor fi pus bannere și panouri stridente pe faţada clădirii. Lucrările vor începe în 2024 şi vor presupune restaurarea faţadei şi a interiorului bisericii.

Belgienii au obţinut o subvenţie de 3 milioane de euro de la regiunea flamandă pentru a renova în totalitate clădirea, însă elementele culturale şi istorice vor fi păstrate, a dat asigurări Roel Dekelver, purtător de cuvânt al companiei.

Citește și: Din ce este făcut untul Gusturi Româneşti de la Mega Image. Mulţi români îl cumpără fără să aibă habar

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro