VIDEO Cum arată mega –aeroportul din China, terminalul care va deveni cel mai mare din lume

China este pregătită să bată recordul pentru cel mai mare aeroport cu terminal unic din lume. Noul aeroport, Daxing, o uluitoare construcție, a fost vizitată de jurnaliștii BBC care au făcut o prezentare a construcției.

Cel mai aglomerat aeroport este cel din Atlanta, Georgia, și numărul 2 era considerat până de curând, cel din Beijing.

Așadar, ar putea fi o surpriză să aflăm că un nou aeroport, care ar urma să se deschidă în cursul acestui an, prevăzut cu cel mai mare terminal unic, se află în capitala chineză.

Acest lucru va oferi Beijingului o capacitate de zbor uluitoare, depășind ca număr de curse cele șase aeroporturi din Londra.

Noul aeroport din China, în cifre

Suprafața noului aeroport din China este de 47 de kilometri pătrați. Experții în construcții au estimat că ar reprezintă aproximativ patru cincimi din zona Manhattan.

Mega-proiectul a presupus o investiție de 9 miliarde de lire sterline. Lucrările ar urma să se încheie cu totul pe 30 iunie și ar urma să fie deschis pe 30 septembrie.

În ianuarie a fost efectuat primul zbor-test pe noul aeroport ca start al unei perioade de două luni de verificări a calității.

Cu un total de șapte piste, se estimează că aeroportul Daxing va avea un flux de 100 de milioane de pasageri pe an.

Aeroportul uriaș și noile tehnologii

Se estimează că pe noul terminal vor fi aduse anual patru milioane de tone de mărfuri. Se vor opera, pe parcursul a 12 luni, 880.000 de decolări și debarcări.

Aeroportul internațional Daxing va fi echipat cu tehnologii de vârf.

Dispozitivele de recunoaștere a feței vor fi folosite în timpul controalelor de securitate și în cadrul procedurilor de imigrare.

Aeroportul Beijing Capital va continua să funcționeze, dar aeroportul Nanyuan ar urma să se închidă în următorii ani.

Daxing, în luptă cu aeroporturile din Statele Unite

Două dintre companiile aeriene majore din China, China Eastern Airlines Corp și China Southern Airlines Co, vor fi mutate pe aeroportul Daxing la finalul lucrărilor.

Numărul lor de curse vor reprezenta aproximativ patru cincimi din noul trafic total.

Având în vedere cifrele prognozate, se așteaptă ca, prin noul mega-aeroport, China să depășească Statele Unite și să devină mai mare piață aviatică din lume la mijlocul anilor 2020. Estimarea aparține Asociației Internaționale de Transport Aerian, potrivit unui raport realizat în octombrie anul trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI