Medicul Virgil Musta, avertisment de ultimă oră: „Va trebui să trecem din nou la măsuri restrictive mai severe”

Medicul Virgil Musta, avertisment de ultimă oră: „Va trebui să trecem din nou la măsuri restrictive mai severe”
Medicul Virgil Musta, avertisment de ultimă oră: "Va trebui să trecem să trecem din nou la măsuri restrictive mai severe" Sursă poză: Mediafax

Medicul Virgil Musta de la Spitalului, coordonatorul secției COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, avertizează românii vizavi de regulile pe care trebuie să le respecte de acum înainte pentru a putea avea o viață sănătoasă și a fi feriți de pericole.

Nerespectarea regulilor conduce la apariția restricțiilor

Virgil Musta este medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 din țară, iar acesta a transmis întotdeauna cele mai bune sfaturi pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Astfel, medicul „eroul în halat alb” transmite și acum, în cel de-al doisprăzecelea ceas, sfaturi despre stilul de viață și măsurile de igienă pe care trebuie să le respectăm pentru siguranța noastră.

Acesta afirmă că viața noastră după pandemie nu trebuie să fie ca cea de dinainte de această perioadă neagră, ci trebuie să avem mult mai multă grijă la regulile de igienă și distanțarea socială. În urmă cu câteva ore, Virgil Musta a transmis un mesaj de interes național prin care avertizează oamenii cu privire la noile restricții care ar putea apărea dacă regulile esențiale de igienă și siguranță nu vor fi respectate.

Eu consider că este bine să începem să ducem o viață firească, o viață normală pe care o duceam și înainte, dar cu anumite reguli care trebuie respectate. Din câte știu eu, în mare parte s-au respectat aceste reguli, ceea ce este foarte important, pentru că, în momentul în care acestea nu se vor respecta, este foarte probabil ca numărul de cazuri să înceapă să crească din nou și atunci va trebui să trecem din nou la măsuri restrictive mai severe”, a declarat medicul Virgil Musta.

Măsurile de relaxare cresc șansele unui focar de COVID-19

Reputatul medic a expus situația celorlalte țări în care măsurile de relaxare au avut un impact negativ puternic, astfel numărul infectărilor a crescut considerabil. Potrivit lui Virgil Musta, măsurile de relaxare ar trebui să se facă treptat și responsabil, pentru a evita un număr de îmbolnăviri imposibil de âinut în frâu de către sistemul medical.

În toate țările în care au intervenit măsuri de relaxare, pentru o perioadă de timp numărul de cazuri a crescut, ceea ce se întâmplă și la noi în țară. Speranța este că, dacă populația înțelege că toate regulile trebuie respectate, aceste cazuri nu vor crește într-un număr care să pună în pericol capacitatea de rezolvare a lor, la nivelul sistemului de sănătate.

De fapt, asta este cheia, noi trebuie să urmăm, treptat, o relaxare pe anumite reguli, iar în momentul în care se constată că regulile nu sunt bune sau nu se respectă, vom trece la alte măsuri, tocmai ca să putem ține pandemia sub control, a adăugat reputatul medic.

Virusul există în comunitate

Chiar dacă dorința oamenilor de a se simți din nou liberi este primordială, acesștia ar trebui să țină cont de faptul că noul coronavirus există în societate și face în continuare mii de victime atât la nivel național, cât și la nivel mondial.

Virusul încă există în comunitate, dovadă sunt noile cazuri care apar, și există riscul să apară noi focare”, a mai explicat medicul de la Spitalul Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit evz.ro.

Fiind întrebat e noua normalitate de după pandemie, Virgil Musta a explicat faptul că oamenii trebuie să înțeleagă că vechea normalitate nu mai există, fiind nevoie de modificări serioase în abordarea noastră asupra măsurilor de igienă și reintegrare în societate.

Da, eu așa consider și cred că este foarte important să înțelegem acest lucru. Noua normalitate implică niște reguli pe care va trebui să le respectăm permanent. În primul rând, este grija față de sănătatea noastră, pentru că s-a constatat că formele severe de boală au fost la persoanele cu comorbidități importante”, a concluzionat acesta.