Medicul Virgil Musta a făcut anunțul crunt pentru români. Se va întâmpla într-o săptămână

Medicul Virgil Musta a făcut anunțul crunt pentru români. Se va întâmpla într-o săptămână
Medicul Virgil Musta anunță valul al treilea al Pandemiei

Ieri, pe 5 martie, GDS anunța intrarea în scenariul roșu a 4 județe și a Capitalei, după creșterea incidenței. Partea și mai proastă a acestei situații este că deja, în anumite zone, numărul infectărilor a crescut. Cu alte cuvinte suntem în pragul unui nou val, al treilea, al Pandemiei. Confirmarea acestui nou val vine și de  la medicul Virgil Musta, dar nu mai surprinde pe nimeni.

Medicul Virgil Musta anunță valul al treilea al Pandemiei

Dacă ar fi să ne luăm după datele oficiale furnizate de GDS, am putea spune că suntem deja în valul al treilea de Pandemie. Numărul tot mai mare de noi cazuri, plus cele depsitate cu noua tulpin africană de covid, certifică, dacă vreți, acest nou val pandemic. Medicul Virgil Musta, într-un interviu recent, vorbea de iminența acestui nou val, bazându-se exact pe cifrele oficiale date publicității:

”Ne confruntăm cu un număr mare de cazuri, un număr care crește. De două săptămâni, deja, pe fiecare zi ce trece numărul de cazuri este mai mare. Ne uităm la ceea ce se întâmplă în Europa. Vedem că peste tot numărul de cazuri este în creștere și experiența de anul trecut ne arată că noi suntem la diferență de două, trei săptămâni de cele ce se petrec în Europa.

Deci, foarte probabil, ne vom confrunta cu un nou val. Acum este începutul acestuia, aceste cazuri care deja creează probleme în ceea ce privește numărul de locuri în spitale.”, declară medicul Virgil Musta.

”Sper că vom putea găsi soluții”

Celebrul medic timișorean Virgil Musta trage un nou semnal de alarmă asupra sistemului medical românesc, care este și-așa sufocat de numărul de infectați cu covid. În același context a reamintit faptul că în România nu mai sunt locuri la ATI, mai ales pentru cazurile grave. Acest nou val, în opinia lui Virgil Musta, ar putea adue în spitale și mai mulți pacienți cu forme grave.

”În spitalul nostru, secția de terapie intensivă este plină. Spitalul Victor Babeș  internează doar cazurile sever. Spitalele suport sunt și ele destul de pline. Sper că vom putea găsi soluțiile necesare pentru a ține sub control al treilea val. Dar nu e ușor și cred că e important să colaborăm cu toții, instituții de stat, cele medicale și comunitatea, pentru că doar așa vom putea depăși această situație fără prea multe efecte negative.

(…) Cazurile vor crește, terasele sunt pline, sunt anumite zone de promenadă care sunt aglomerate. Cred că severitatea acestui val va depinde de cea a noilor tulpini, cea britanică, cea care e și în comunitatea noastră și care e mult mai contagioasă. Crește numărul de cazuri și în rândul pacienților tineri…”, a mai spus medicul Musta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI