Medicul Valeriu Gheorgiță, veste excelentă pentru români. Ce schimbări importante vor avea loc pe platforma de programare pentru vaccinare

Medicul Valeriu Gheorgiță, veste excelentă pentru români. Ce schimbări importante vor avea loc pe platforma de programare pentru vaccinare
Valeriu Gherghiță, despr enoile modificări de pe platforma de vaccinare Sursă foto: Inquam Photos/ George Călin

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat duminică seară noile modificări care se vor face pe platforma de programare. Astfel, cetățenii vor putea afla mai multe informații despre vaccinul pe care îl vor face și despre data de vaccinare. Din păcate, în acest moment, platforma nu funcționează conform așteptărilor cetățenilor, iar mulți dintre aceștia renunță după o perioadă în care nu află nicio informație.

“Sunt câteva elemente esențiale care se vor schimba”

România a ajuns la cea de-a treia etapă de vaccinare, iar autoritățile au realizat că platforma care ar trebui să fie un real sprijin pentru cetățeni nu este prea bine optimizată. Din cauza acestui aspect important, mulți oameni aflați pe listele de așteptare pentru a se vaccina ajung să renunțe la programare după o anumită perioadă de timp.
Acest lucru se întâmplă deoarece că pacientul nu este anunțat în momentul programării cu ce ser va fi vaccinat și nici nu îi este menționată o perioadă estimativă în care ar avea loc vaccinarea.

Pentru că mulți români au anulat programările din cauza fricii provocate de scandalul vaccinului AstraZeneca, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat duminică seara că plarforma de programare va fi modificată.
Acesta a explicat la Digi24 în ce constau cele mai importante schimbări aduse la această platform, astfel încât, cetățenii să aibă mai multă încredere în vaccinarea anti-Covid-19.

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv.

Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Când vor putea afla cetățenii cele mai importante informații despre vaccinare

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, aspectele cu privire la data estimativă a vaccinului, cât și tipul de vaccin care le va fi administrat, vor spori gradul de încredere al cetățenilor, fiind încurajați să se vaccineze în număr mai mare.

„Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese.

Cred că în prima parte a lunii aprilie foarte probabil să fie operaţionalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă”, a spus Valeriu Gheorghiţă, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI