Medicul Monica Pop, reacție explozivă la adresa medicilor: „Cine își permite să spună că se tratează numai urgențele?”

Medicul Monica Pop, reacție explozivă la adresa medicilor: „Cine își permite să spună că se tratează numai urgențele?”
Medicul Monica Pop, reacție explozivă la adresa medicilor: "Cine își permite să spună că se tratează numai urgențele?"

Cunoscutul oftalmolog, Monica Pop, trage un semnal disperat de alarmă vizavi de ignoranța de care dă dovadă sistemul medical românesc. În contextul pandemiei de COVID-19, apar tot mai multe situații în care pacienții cu boli cronice sunt ignorați sau amânați, fiindu-le pusă în pericol sănătatea. Medicul le reamintește colegilor săi că toată lumea este plătitoare de asigurări, ceea ce înseamnă că atenția față de oameni trebuie acordată în mod egal.

Pacienții cu boli cronice, lăsați să moară

Medicul Monica Pop este renumită pentru exprimarea liberă, direct și sinceră față de orice autoritate a statului. Deși este cadru medical, oftalmologul a arătat întotdeauna empatie față de oameni și față de problemele de sănătate ale acestora, dar mai ales față de nedreptățile pe care le suportă din partea unui sistem medical defectuos.

Victimă a acestuia, Monica Pop știe foarte bine că viața unui om atârnă de disponibilitatea cadrelor medicale, sau din contra, moartea este la un pas, dacă acești oameni în stare gravă nu sunt tratați la timp de către specialiști.

Într-o perioadă tot mai apăsătoare pentru toată lumea, explozia numărului de cazuri cu COVID-19 pare să pună asediu pe spitale, pe atenția medicilor și pe energia acestora. În urma mai multor cazuri mediatizate, asistăm la o departajare nedreaptă între pacienți.

În aceste vremuri marcate de COVID-19, par că au dreptul la tratament doar acele persoane care au boli legate de acest virus, iar cei cu cormobidități sunt lăsați uneori fără tratamente sau nu sunt primiți în spitale, din cauza lipsei de locuri și a fricii medicilor că vor contacta virusul ucigaș.

“Cine își permite să spună că tratează doar urgențele?”

În oricare dintre variante, ignorarea acelor persoane cu boli cronice reprezintă, din punctul de vedere al Monicăi Pop, o încălcare a drepturilor pacienților care își plătesc toate taxele.

Orice om care plătește asigurările de sănătate, conform legii, are dreptul la act medical corect, în conformitate cu patologia sa! Cine, de ce și cum își poate permite să spună că se tratează numai urgențele? CU CE DREPT și cu ce jurisdicție?

În ce lege scrie că un pacient cu o afecțiune cronică sau o non-urgență, dar BOALĂ, trebuie amânat deși are programare, până la noi ordine??!! TOȚI PACIENȚII ASIGURAȚI AU ACELEAȘI DREPTURI ! Altfel, pentru ce plătesc ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE??!!”, a fost mesajul transmis de aceasta pe pagina de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI