Medicul Monica Pop, despre pacienții lăsați să moară în spitale: „Acești oameni au plătit pentru a li se asigura sănătatea”

Medicul Monica Pop, despre pacienții lăsați să moară în spitale:
Medicul Monica Pop, despre pacienții lăsați să moară în spitale: "Acești oameni au plătit pentru a li se asigura sănătatea"

Renumitul medic oftalmolog, Monica Pop, este cunoscut pentru faptul că pledează pentru binele cetățenilor. Aceasta a avut de curând o intervenție publică în care își exprimă indignarea cu privire la drepturile pacienților la serviciile de sănătate publică. Exemplul pe care mizează este cel al unui tânăr de 34 de ani care a murit așteptând rezultatul testului COVID-19.

De ce mor oamenii în spitale?

Medicul oftalmolog trage un semnal de alarmă cu privire la moartea pacienților în spitale, așteptând rezultatele testelor pentru COVID-19. Trecând printr-un lung șir de provocări din punct de vedere al sănătății, Monica Pop a trecut în tabăra pacienților și a oamenilor de rând, victimele unui sistem medical defectuos.

Cel mai recent exemplu pe care medicul îl oferă, este cel al unui bărbat în vârstă de 34 de ani, care a murit la Spitalul Pantelimon, fiind nevoit să aștepte să i se facă un test anti-COVID-19. Înte timp, din cauza problemelor de sănătate pe care le avea, pacientul a făcut infarct și nimeni nu l-a mai putut salva.

Monica Pop își exprimă îngrojorarea față de numărul mare de pacienți pe care spitalele nu și-l poate asuma, motiv pentru care, mulți oamnei vor sfârși asemenea tânărului menționat anterior. Potrivit specialistului oftalmolog, toată această situație prezentă în societate este rezultatul unei proaste gestiuni și o lipsă de strategie sanitară.

Mesajul medicului Monica Pop pentru autorități

Atinsă de nedreptatea sistemului față de pacienți, Monica Pop cere măsuri prin care oamenii să poată beneficia de drepturile care li se cuvin.

Este o tragedie fără seamă, m-a impresionat îngrozitor! Din păcate, nu este singurul caz, sunt foarte multe cu pierderi de vieți. Iar cu agravarea bolilor cronice, nici nu mai discutăm. Suportăm consecințe extrem de grave! Înainte de pandemia asta, în România, erau cam un milion de programări pe zi.

Gândiți-vă că erau cinci milioane de programări într-o săptămână. Două luni de zile, nu s-a lucrat, din ordinele celor care au gestionat această situație. Spitalele au lucrat doar urgențele, au fost interzise inclusiv consultațiile.
Au fost niște greșeli severe, serioase, în strategia sanitară, acum culegem ce-am semănat.

Acești oameni își cer dreptul la sănătate, acești oameni au plătit pentru a li se asigura sănătatea, acum li s-a luat acest drept. Acum, spitalele sunt foarte aglomerate, nu știu cum o să putem face față numărului foarte mare de pacienți„, a declarat Monica Pop la România TV.