Medicul Mihai Craiu, mesaj tranșant despre reînceperea școlii: „Nu trebuie să reinventăm noi roata”

Medicul Mihai Craiu, mesaj tranșant despre reînceperea școlii: "Nu trebuie să reinventăm noi roata"

Renumitul medic pediatru, Mihai Craiu, a dezvăluit care este secretul reînceperii școlii în siguranță. Acesta consideră că părinții au motive întemeiate pentru a se îngrijora cu privire la siguranța copiilor, însă aceste frici își găsesc rezolvarea în niște soluții după modelele eficiente din afară.

“Școala trebuie să înceapă”

Medicul Mihai Craiu este de părere că o amânare a reînceperii școlii va aduce efecte nefaste asupra sănătății psihice a elevilor, dar și a părinților. Acesta explică ipoteza în care părinții ar trebui să se împartă între grija locului de muncă și homeschooling-ul copilului, acest lucru fiind foarte greu de realizat.

Specialistul trage un semnal de alarmă cu privire la vaccinarea antigripală, considerându-l esențial în protejarea copiilor și al adulților. Potrivit autorităților, în această toamnă dozele de vaccine vor fi asigurate în cantități mai mari decât în anii precedenți.

Îngrijorarea părinților este justificată. Întrebarea nu este dacă trebuie să înceapă școala. Școala trebuie să înceapă, pentru că, altfel, impactul educațional și emoțional asupra sănătății vor fi greu de cuantificat.
Majoritatea cadrelor medicale din spitale sunt femei, mame și soții, nu pot face și homeschooling, și să meargă la serviciu gândindu-se dacă sunt copiii lor în siguranță.

Întrebarea e cum să se facă asta în siguranță.

Părintii trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură.

Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor„, a spus medicul, potrivit digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI