Medicul Emilian Imbri, avertisment crunt cu privire la tulpina indiană. Cine sunt persoanele care ne pot infecta imediat

Medicul Emilian Imbri, avertisment crunt cu privire la tulpina indiană. Cine sunt persoanele care ne pot infecta imediat
Emilian Imbri, avertisment crunt despre tulpina indiană în România

Fostul manager al Spitalului “Victor Babeș” trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care ne pândește la fiecare colt de stradă. Potrivit renumitului infecționist, muncitorii din India aduși în România pentru a reabilita blocurile vechi reprezintă un mare risc pentru sănptatea cetățenilor. Medicul atrage atenția asupra perioadei îndelungate de recuperare după infectarea cu tulpina indiană.

Toate persoanele nevaccinate sunt în pericol

Medicul infecționist Emilian Imbri a vorbit cu puțin timp în urmă despre situația delicată în care se află țara noastră, în contextul în care numărul cetățenilor indieni a crescut semnificativ. Acesta a explicat că toți românii care nu au trecut prin boală sau nu s-au vaccinat sunt în pericol să se infecteze cu orice tulpină.

Spre deosebire de cea inițială, tulpina indiană se transmite mai repede și se vindecă mai greu, ceea ce presupune că pacientul are nevoie de mai mult timp de refacere.

“Deocamdată, ce știm este că indiferent de tulpini, toți cei care încă nu s-au vaccinat și nu au trecut prin boală sunt expuși. Tot de la specialiști știm că în România nu mai este o transmitere comunitară, indiferent de ce tulpină vorbim. (…)

Tulpina indiană, din ce ni se transmite, se transmite mult mai rapid, ea este infecțioasă oricum, nu putem spune că e mai infecțioasă și deja am aflat că pacienții infectați cu această tulpină au nevoie de o perioadă mai lungă de internare pentru că sunt cazuri mai grave și se recuperează puțin mai greu. Trebuie să ne neliniștească acest lucru”, a explicat fostul manager al celui mai mare spital Covid-19 din țară.

“Pacienții suferă de diverse afecțiuni și diverse acccidente”

Medicul Emilian Imbri răsuflă ușurat cu privire la numărul redus de cazuri cu tulpina indiană în țara noastră, dar atrage atenția asupra pericolului din preajma multor oameni: muncitorii indieni. Acesta a explicat că orice tulpină Covid-19 poate crea efecte foarte periculoase, până la tromboze și infarct.

“Faptul că la noi sunt 26 de persoane depistate până acum cu această tulpină iarăși este un semn bun. Nu cred că la meciurile de la noi vor veni suporteri din Anglia sau din India, având în vedere echipele care joacă pe stadioanele noastre. (…)

Ceea ce este un pericol real este faptul că în România există un număr destul de mare de muncitori din India și nu trebuie să neglijăm faptul că și data trecută când am avut o creștere fantastică a numărului de infectări, noi am avut, cel puțin la Spitalul «Babeș», internați indieni, muncitori din construcții. (…)

Va fi o problemă în cazul în care nu vom fi prudenți și epidemiologii nu vor veghea la intrarea acestor persoane în țară. Ceea ce este de speriat este faptul că oricare dintre aceste tulpini au ceva comun, și anume faptul că produc tromboze, microtromboze, ceea ce sigur că determină sechele, iar după două-trei săptămâni de la internare, pacienții suferă de diverse afecțiuni și diverse acccidente, în special infarct”, a adăugat Emilian Imbri, potrivit realitatea.net.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI