Medic din Belgia, acuzații grave la adresa sistemului medical românesc. În ce stare se află pacientul cu arsuri: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele!”

Medic din Belgia, acuzații grave la adresa sistemului medical românesc. În ce stare se află pacientul cu arsuri: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele!”
În ce stare a ajuns pacientul ars în Belgia

Sistemul medical din România a fost pus din nou la pământ de un medic român din Belgia, care a preluat pacientul din Constanța cu arsuri pe 70& din suprafața corpului. Din păcate, veștile despre modul în care a fost îngrijit timp de o săptămână în România nu sunt deloc încurajatoare.

Bărbatul a ajuns în Belgia într-o stare deplorabilă

Declarațiile doctorului Ciprian Isacu vin asemeni unui strop de sare pe o rană deschisă. Faptul că pacienții cu arsuri sunt tratați necorespunzător în România nu este o noutate pentru nimeni, dar modul în care medicul român descrie realitatea sistemului medical românesc este îngrozitor de dureros și de înspăimântător.

În urmă cu câteva zile, un bărbat a fost victima unui accident de muncă în urma căruia a suferit arsuri grave pe toată suprafața corpului. Angajatorul s-a oferit să plătească suma de 50.000 de euro pentru a beneficia de un tratament bun într-un spital din Belgia.

După mai multe încercări eșuate de a fi transporat cu un avion SMURD, bărbatul a ajuns în sfârșit pe mâna medicilor din Belgia. Partea dificilă de-abia acum urma să înceapă. Pacientul a fost trimis cu patru bacterii și o ciupercă contactate din spitalele din România, dar și cu arsurile neîngrijite și netratate corespunzător.

Medicii români nu au nicio scuză pentru modul în care a fost ignorat pacientul

Victima a suferit până acum trei operații, urmând ca medicii din Belgia să-i monitorizeze evoluția. Unul dintre cadrele medicale sub îngrijirea căruia se află este chiar medicul român, Cirprian Isaca. Acesta își acuză colegii români pentru modul neprofesional în care au tratat pacientul, astfel că bărbatul a ajuns cu răni netratate și nespălate.

“Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!

Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori.

Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun!

Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a dezvăluit medicul Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype la Digi24.

Urmăriți Playtech.ro și pe